• Eind goed, al goed voor De Zwerver.
• Eind goed, al goed voor De Zwerver. Foto: Rick den Besten

De Zwerver speelt zich veilig

kinderdijk • Door de ruime 4-1 zege op directe concurrent SC Everstein heeft De Zwerver zich veilig gespeeld in de derde klasse. Daarmee krijgt een lastig seizoen voor de Kinderdijkers toch nog een mooi einde.

Voor aanvang werd Robert Kuypers gehuldigd wegens vierhonderd duels in het eerste. Even later zorgde hij voor de verlossende openingstreffer. Een schitterende bovendien. "Ik raakte 'm lekker, ja", vond ook de middenvelder. "Het zorgde voor een bevrijding, want we hadden het moeilijk in die fase."

In de eerste tien minuten waren de mannen van trainer Edward Knook de bovenliggende partij. SC Everstein nam echter het initiatief over en Mark den Hertog kopte via de paal net naast. Na enkele schoten van SC Everstein viel de goal aan de overzijde. Kuypers kon tweemaal van afstand aanleggen en de tweede viel schitterend binnen. Drie minuten later was het opnieuw raak toen Hendriks een mooie aanval afrondde.

Na de thee redde doelman Karsten de Graaf knap op een inzet van Guillermo Ooft. Aan de overzijde spatte een vrije trap van Robbin van der Bok op de lat uiteen. De aansluitingstreffer kwam vervolgens alsnog van Walter Snoek. Invaller Wesley Kassels bood in de tachtigste minuut soelaas, waarna Jori Goené van SC Everstein op de lat kopte en Roderick van Duinen rood kreeg wegens een kopstoot. Raymon Visser was vervolgens trefzeker vanaf de stip (4-1). "Gelukkig hebben we het nu al beslist", klonk het opgelucht bij Kuypers. "Er komt een aantal jongens terug, dus ik hoop dat we volgend jaar wat moois kunnen laten zien."


Marco van Vlijmen