• Dolle vreugde bij Drechtstreek, dat terugkeert naar de tweede klasse.
• Dolle vreugde bij Drechtstreek, dat terugkeert naar de tweede klasse. Foto: Rick den Besten

Ameide legt rode loper uit: bij rust al 0-4

Drechtstreek kampioen van 3C

ameide • Drechtstreek was, na de onverwachte thuisremise tegen De Zwerver, met de nodige zenuwen naar sportpark Meihoven afgereisd. Maar de snode plannen van gastheer Ameide stonden halverwege in de ijskast. De Papendrechters rustten met 0-4 en konden een uur later, na de onverwachte nederlaag van concurrent Wieldrecht, een feestje bouwen.

"Die tussenstand, tot stand gekomen met mooie goals, heeft in Dordt de druk opgevoerd. Wieldrecht had de hoop op Ameide gevestigd, maar na het horen van onze ruststand moesten zij alles of niets gaan spelen. HSSC'61 zou dan ruimte krijgen en kunnen scoren", analyseerde de ervaren Drechtstreek-trainer Miguel Munoz na afloop.

Zuid

"Na slechte jaren gaat het met Drechtstreek weer de goede kant op. Dit is, na het overlijden van Bill Tukker, mijn eerste volle jaar en dan gelijk kampioen worden. Heerlijk. Op mijn geluksveld, want ooit heb ik hier met Groote Lindt een periodetitel gewonnen. We gaan nu feesten en vanaf maandag eens nadenken over het nieuwe seizoen. Ik loop al 24 jaar rond in West 2 en daarom hoop ik dat we naar Zuid mogen. Pernis, Rijnmond/Hoogvliet en al die andere Rotterdamse ploegen heb ik wel gezien. Uiteraard ben je als trainer geneigd om spelers te halen, links en rechts hebben we wel versterkingen nodig. Maar aan de andere kant, verdienen deze jongens het ook om in de tweede klas te spelen."

Woorden, die bij voorzitter Jurian Duijzer als muziek in de oren klinken. "Ons DNA en blauwwitte hart zegt dat we niet betalen, maar we moeten met de basis op orde wel groeien. Niet voor niets is Miguel aangesteld voor 3,5 jaar en denken we binnenkort twee hoofdsponsors voor enkele jaren vast te leggen. Maar de nadruk ligt op onze eigen jongens, met gediplomeerde trainers bij elke jeugdselectie."

Terug naar de wedstrijd. Na een aarzelend begin en een helaas vroege wissel van de ervaren Martijn de Jong voor Jan Abaisa, pakte Drechtstreek het goed op. De zwakke linkerkant van thuisploeg Ameide werd diverse keren uitgeprobeerd. Met succes, want halverwege de eerste helft stonden de Papendrechters door goals van de snelle Mark Kunst en Mischa Groeneveld op een mooie 0-2 voorsprong. Niet veel later had de behendige Haris Brzac bij de volgende counter de hoeken en ook zijn medespelers voor het uitzoeken. Maar de nummer 17 schoot zelf met scherp; 0-3. En toen op slag van rust Brzac het kwartet volmaakte, was de wedstrijd gespeeld. Het was wachten op mooie geluiden vanuit de Dordtse Wielwijk.

Die kwamen, bij een 1-4 stand, rond de klok van vier uur. Floris Kool had HSSC'61 op 0-1 gezet. Voorzichtig werd met de plaatselijke bloemenwinkel gebeld en ook een KNVB-official was op weg naar Termei. De wedstrijd werd er overigens niet vriendelijker op, maar dat kon uiteindelijk de Papendrechtse feeststemming niet verpesten. Zeker niet toen Heicop ook nog 0-2 scoorde.


Theo Sprong