Nieuwe trainers selectie van PKC/SWKGroep

papendrecht • PKC/SWKGroep voegt een nieuwe naam toe aan de trainersstaf van de selectie. Rob Visser zal de coaching van het tweede team van op zich gaan nemen. Ook staat er volgend seizoen een nieuwe trainer/coach voor het derde: Bas Boer.

Eerder dit seizoen verlengde PKC/SWKGroep al de samenwerking met Detlef Elewaut en Remco Den Otter. Daan Euser die op dit moment het tweede coacht, gaf toen te kennen volgend seizoen een stapje terug te willen doen. In zijn plaats komt Rob Visser.

Rob Visser is al geruime tijd actief binnen PKC. Vanaf 2013 is Rob vooral actief binnen de jeugd. Maar ook daarvoor was hij actief als trainer. Hij was van 2009 tot en met 2011 trainer/coach van de A1. In 2011 werd hij zowel landskampioen in Ahoy als landskampioen op het veld. Een groot aantal spelers die nu in de eerste selectie spelen, speelde destijds in de A1. Dus ook voor hen is Rob geen onbekend gezicht.

Deze nieuwe functie kwam echter op het juiste moment. Rob wilde namelijk, na een aantal jaar actief geweest te zijn binnen de jeugd, toch weer op een hoger niveau actief zijn. "Dit is dan ook een geweldige uitdaging om met deze talentvolle groep aan het werk te gaan en deel uit te maken van de technische staf."

Nieuwe uitdaging

Ook het derde team van PKC/SWKGroep krijgt volgend seizoen een nieuwe trainer/coach. Bas Boer neemt deze functie op zich. Bas Boer is inmiddels al 20 jaar trainer waarvan de laatste zeven jaar van PKC/SWKGroep 4.

Maar Bas is niet alleen trainer: "Doordat ik met verplicht vroegpensioen ben, heb ik alle tijd van de wereld. Veel van deze tijd stop ik in PKC. Ik doe een tiental vrijwilligersfuncties. Gekscherend zeg ik wel eens dat ik een 40-urige werkweek heb bij PKC." Toch deinst hij niet terug voor een nieuwe uitdaging: "Ik hoop een positieve bijdrage te kunnen leveren aan PKC 3 en op die manier PKC groot, gezellig en vooraanstaand te laten blijven."

q pkc-korfbal.nl