• In de Bagger Praktijktuin leren kinderen baggeren.
• In de Bagger Praktijktuin leren kinderen baggeren. Foto: aangeleverd

Leer baggeren in het Baggermuseum

sliedrecht • Deze meivakantie pakt het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht uit met de Bagger Praktijktuin. Hier kan iedereen onder begeleiding van vakmensen in de praktijk ervaren hoe er wordt gewerkt met water, modder, zand en klei.

Bezoekers kunnen hun inzicht testen met het bedienen van de bagger experience. Wanneer je het maximum aan kubieke meters haalt, kun je een selfie naar jezelf sturen. Ook kun je varen met één van de pusycat duw/sleepboten en manoeuvreren als een echte stuurman.

De Bagger Praktijktuin is vanwege de meivakantie open op woensdag 3, donderdag 4 en vrijdag 5 mei, tevens iedere zaterdag, van 14:00 tot 16:30 uur. In het Baggermuseum ontdekken bezoekers hoe men vroeger baggerde én hoe dat tegenwoordig gaat. Nederlandse bedrijven baggeren over de hele wereld.

Week van ons water

Vanwege de Week van ons Water heeft het museum ook van 12 tot en met 21 mei een apart programma. Er worden deze week in heel Nederland leuke en leerzame activiteiten gehouden. Zo valt ook de open dag van Waterschap Rivierenland (zaterdag 13 mei) in deze week.

In de Drechtsteden is er speciaal aandacht voor het watergerelateerd erfgoed. Waterbouw kan goed ontdekt worden in het Baggermuseum. Met de Virtual Reality Bril vlieg je er over de Afsluitdijk en zie je de weg die vissen moeten zwemmen om van de Waddenzee naar het IJsselmeer te komen.

q www.baggermuseum.nl
q www.weekvanonswater.nl