• PKC deelde geen cadeautjes uit in de wedstrijd tegen KZ.
• PKC deelde geen cadeautjes uit in de wedstrijd tegen KZ. Foto: Leo van Andel

PKC zet zegereeks voort

papendrecht • PKC/SWKGroep 1 heeft dit weekend met 24-19 gewonnen van KZ. Daarmee behoudt het team de ongeslagen status in de competitie.

In het begin oogde de wedstrijd een beetje saai, met name door het gebrek aan creativiteit in de aanval bij KZ. Bij de Papendrechters liep het wat soepeler en het scoren ging daar wat makkelijker, waardoor PKC aan de goede kant van de score bleef. Laurens Leeuwenhoek had nog steeds last van zijn enkel en bleef aan de kant. Danny den Dunnen verving hem en was vandaag goed voor zeer mooie acties en doelpunten, maar ook Richard Kunst kon de korf goed vinden. Bij rust stond PKC met 12-9 voor.

Ook in de tweede helft liet PKC zien dat ze niet van plan was cadeautjes uit te delen. Met drie doelpunten op rij werd de voorsprong direct vergroot. Natuurlijk creëerde KZ ook wel kansen maar de zuiverheid in afronding was regelmatig niet aanwezig. Hoogtepunt in de wedstrijd was het moment waarop Richard de bal in de verdediging onder de korf onderschept en deze direct naar de achter de korf vrijstaande Nick Janssens gooit, die de bal er fraai in schiet. In de laatste minuten kwam er ineens een opleving aan beide kanten terwijl de wedstrijd allang gespeeld was. Er werd ineens fel gestreden om elke bal, wat resulteerde in een aantal doelpunten. Olav van Wijngaarden sloot de wedstrijd af met een fraai afstandschot; 24-19.

Voor PKC/SWKGroep volgen twee uitwedstrijden in Bennekom en Sassenheim, waarna op 20 mei de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie tegen KCC/SO Natural uit Capelle a/d IJssel zal plaatsvinden.