• Belangrijke driepunter voor Nieuw-Lekkerland.
• Belangrijke driepunter voor Nieuw-Lekkerland. Foto: Richard van Hoek

Lekkerland doet goede zaken

nieuw-lekkerland • In de jacht op de veilige tiende plek in de eerste klasse C bewees Nieuw-Lekkerland zichzelf zaterdagmiddag een goede dienst.

Door een 3-1 zege op concurrent Zuidland, blijft directe handhaving voor de ploeg van trainer Ronald Hulsbosch een haalbaar doel. De opluchting bij Hulsbosch was na afloop dan ook groot. "Dit was een duel dat we absoluut niet mochten verliezen. We hadden een serie van vier nederlagen op rij op naam staan en dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Ik ben blij dat we nu winnen, want ik had al snel het gevoel dat degene die als eerst zou scoren, uiteindelijk ook zou winnen."

Bij de eerste de beste kans voor Nieuw-Lekkerland was het zaterdag ook meteen raak. Een scherp aangesneden voorzet vanaf de linkerflank werd door de hard werkende Jeroen Wolf verwoestend binnengeschoten: 1-0.

Zuidland moest komen, maar het ervaren centrumduo Ard Hartman – Gert Jan Stout werd door hen maar amper op de proef gesteld. Dat Nieuw-Lekkerland tien minuten na de pauze de marge verdubbelde was op dat moment dan ook niet onverdiend. Wesley Ebbers reageerde attent op een afvallende bal en schoot van een kleine twintig meter kiezelhard raak in de rechterbovenhoek.

Zuidland leek geklopt en het wachten was eigenlijk op de 3-0. Toch kwamen de bezoekers na 75 minuten via Nichy Fortes terug in het duel. Nieuw-Lekkerlandse protesten wegens buitenspel werden door arbiter Kuijntjes weggewuifd. Het werd vervolgens vrouwen en kinderen eerst, maar invaller Jort van Meerkerk, koud een minuut in het veld, was er na een afgeketst schot van Andy van Vugt als de kippen bij om de eindstand op 3-1 te bepalen.