• Drechtstreek juicht, maar verloor uiteindelijk twee kostbare punten.
• Drechtstreek juicht, maar verloor uiteindelijk twee kostbare punten. Foto: Richard van Hoek

De Zwerver knokt zich naar punt tegen kampioenskandidaat

Drechtstreek loopt averij op

papendrecht • Miguel Muñoz is niet makkelijk van zijn stuk te brengen. Ook na het puntenverlies blijft de oefenmeester van Drechtstreek rustig. "Niet getreurd. We staan nog steeds bovenaan en de doelstelling blijft hetzelfde."

Toch zal zijn ploeg een klapje hebben gekregen. Ze creëerden meerdere mogelijkheden om de trekker over te halen maar door een benutte strafschop kort voor tijd moesten ze alsnog De Zwerver naast zich dulden. "De teleurstelling bij de jongens is natuurlijk groot. Dit moeten we even verwerken. Maar we hebben hiervoor twaalf wedstrijden op rij gewonnen en het is aan ons de taak om die lijn weer op te pakken."

Edward Knook liet zien dat De Zwerver voor iedere titelkandidaat een plaag is. "We hebben drie keer tegen een koploper gespeeld en even zo vaak eindigde het in een gelijkspel. Na Wieldrecht en IFC hebben we ook bij Drechtstreek onze naam weten hoog te houden." De Kinderdijkers hebben nog één duel te gaan en dat is tegen naaste concurrent SC Everstein. Bij verlies wordt het nog afwachten, bij gelijkspel of winst blijft De Zwerver sowieso derdeklasser. "Van ZBC '97 hebben we definitief afstand genomen. Volgende week zullen we er vol vertrouwen staan op de Schans."

Leien dakje

Aanvankelijk ging alles voor Drechtstreek van een leien dakje. De koploper scoorde al in de achtste minuut. Jorn van Drimmelen gooide een vrije trap voor het doel, Erwin van der Heiden kopte de bal terug en Mark Kunst mocht vrij uithalen. Eerst vond hij nog doelman Karsten de Graaf op zijn pad maar zijn tweede poging was wel raak.

De Zwerver had in de eerste helft niets in te brengen en hielp de gastheren zelfs. Verdediger Mark Hendriks legde de bal namelijk panklaar voor zijn tegenspeler Damien Vereecken. Geheel vrijstaand kon hij inschieten, maar Robbin van der Bok bracht redding op de doellijn. Van der Heiden dacht kort voor rust de verdiende tweede treffer binnen te schieten maar hij werd teruggefloten door scheidsrechter Kenson wegens hands. "We domineerden in de eerste helft", was ook Muñoz niet ontgaan. "Toen hadden we verder afstand moeten nemen. Ik heb de jongens ook in de rust gewaarschuwd voor het gevaar." Voor Knook betekende de snelle tegengoal dat zijn ploeg niet zomaar kon blijven afwachten. "Drechtstreek liet zien dat ze voor de winst gingen. Wij wilden het lang op 0-0 houden en dan op onze snelheid voorin speculeren. Na de snelle 1-0 werd duidelijk dat we uit een ander vaatje moesten tappen maar dat lukte in de eerste helft nog niet."

In het tweede bedrijf knokte De Zwerver zich terug in de wedstrijd. Bij een vrije trap na tien minuten van Van der Bok stond doelman Marvin Otte op het verkeerde been en het stond pardoes 1-1. Daarna was Niels Verloop met een kopbal uit een corner zelfs nog stiekem dicht bij een voorsprong, maar zijn inzet stuitte hoog over. Daarop volgde een dubbele wissel. Mischa Groeneveld en Haris Brzac kwamen erin voor de moegestreden Martijn de Jong en Joey d'Haan. Binnen veertig seconden gaf Groeneveld een assist en scoorde Brzac de 2-1. Het leek de nekslag. Drechtstreek was vervolgens meerdere malen dicht bij de beslissing. Via de borst van Kunst werd de paal geraakt en De Graaf verdiende een standbeeld met reddingen op inzetten van Justin Blauw en Randy Kroos. Kort voor tijd werd echter Gauthier Luwawa door Ton Groffen naar de grond gewerkt en lag de bal ineens op de stip. Tom van der Linden rondde cool af, bracht zijn ploeg in extase en Drechtstreek in mineur.

"In de laatste tien minuten hadden we drie honderd procent kansen", verzuchtte Muñoz. "Dan moet je het ook wel afmaken. Misschien is dit nodig om ons op scherp te zetten. We moeten volgende week uit naar Ameide. Daar willen we onze ongeslagen uitstatus vasthouden. Daarna volgt waarschijnlijk op eigen veld een heel spannend treffen met Streefkerk."

Marco van Vlijmen