• Tijdens de meivakantie kun je op stap met de schaapsherder.
• Tijdens de meivakantie kun je op stap met de schaapsherder. Foto: aangeleverd

Biesbosch-activiteiten in meivakantie

dordrecht • Biesboschcentrum Dordrecht heeft deze meivakantie een activiteitenprogramma samengesteld met kinderactiviteiten en gezinsexcursies. Er is genoeg te beleven voor jong en oud. Ook voor wie de Biesbosch liever zelf wil ontdekken.

Kinderen kunnen al klauterend en struinend de natuur ontdekken onder leiding van Biesboschgidsen of een een spel doen met zintuigprikkelende opdrachten. Ook zijn er diverse speurtochten te verkrijgen bij het bezoekerscentrum. Tijdens de gezinsexcursies ga je met een gids op pad en ga je op zoek naar typische Biesboschvogels. Je kunt ook op stap gaan met de schaapsherder van de Hollandse Biesbosch. Kinderen kunnen een herdersdiploma behalen.

Tijdens de vaartochten op de fluisterboot ontdek je de rustgevende kant van de Biesbosch. Verder zijn er kano-excursies. Samen met een gids peddel je door de Hollandse jungle. Met een beetje geluk heb je een ontmoeting met een bever of zie je hun sporen en burchten.

Ook zijn er wandelexcursies waarbij je met een gids nieuwe natuurgebieden bezoekt. De gids vertelt tijdens de (stevige) wandeling over het gebied en er is aandacht voor planten en dieren. Of de wandelexcursie waarbij je van alles te weten komt over het leven van de griendwerkers, die vroeger in de Biesbosch leefden en werkten.

Wie de Biesbosch zelf wil ontdekken kan in het Biesboschcentrum Dordrecht een wandelbrochure verkrijgbaar met zeven wandelroutes. Je kunt ook een kano, sup of fluisterboot huren.

q www.biesboschcentrumdordrecht.nl