• De Alblas is hard op weg naar de nacompetitie.
• De Alblas is hard op weg naar de nacompetitie. Foto: Rick den Besten

Bakker wijst De Alblas de weg

oud-alblas • De Alblas deed zaterdagmiddag goede zaken in de strijd om de vierde plek in de derde klasse C. De thuisclub versloeg het al gedegradeerde VVAC: 2-0.

Daarmee heeft de ploeg van trainer Michel de Raad een ticket voor promotievoetbal vrijwel zeker in de pocket. Met nog drie wedstrijden te spelen is het gat met nummer vijf Ameide nu acht punten. Op basis van de tweede helft was de overwinning terecht.

Het begin was echter wel degelijk voor de Ottolanders. VVAC zette vroeg druk op het middenveld van de thuisclub en dat leidde al na drie minuten tot een treffer van aanvaller Nick Lakerveld. De oud-speler van De Alblas zag zijn goal afgekeurd worden wegens een vermeende handsbal.

Na een tevergeefse inzet van Tom den Besten en een ietwat nonchalante poging van Mark Wemmers nam De Alblas vervolgens de touwtjes in handen. Dat resulteerde na de eerste echte grote kans ook meteen in de openingstreffer. Na een splijtende pass van de goed spelende Laurens Barnhoorn omspeelde Stefan Bakker VVAC-doelman Matthijs de Hoop en schoot vervolgens binnen in het lege doel.

Een makkelijk gegeven vrije trap door arbiter Van Horssen bleek vijf minuten voor rust funest voor VVAC. In eerste instantie kon de bal nog worden weggewerkt, maar op een tweede voorzet was wederom Bakker alles en iedereen te slim af. Al vallend knikte hij zijn tweede van de middag binnen.

Na de thee hadden beide ploegen kansen op doelpunten, maar die vielen niet meer. Trainer De Raad was na afloop niet tevreden over het spel, maar wel over de uitslag.