Diep teleurgesteld in gemeenteraad

papendrecht • Het bestuur van de kinderboerderij is diep teleurgesteld in de coalitiepartijen van de Papendrechttse gemeenteraad.

Die stemden donderdagavond tegen het voorstel om 26.000 euro op jaarbasis uit te trekken voor het aanstellen van een beheerder. Volgens voorzitter Errol Risakotta werden tijdens die vergadering allerlei dingen geroepen die niet klopten. "Toen we enkele jaren geleden bij de start van de vernieuwde kinderboerderij een businessplan opgesteld hadden, maakten we de keuze om twee dierverzorgers aan te stellen, zodat we zeven dagen per week open zouden kunnen zijn." Voortschrijdend inzicht leert dat er ook nog een beheerder bij moet. Die persoon kan aspecten als educatie (samenwerking met scholen) en recreatie verder uitbouwen en ervoor zorgen dat de Papendrechtse kinderboerderij een keurmerk krijgt.

"We kregen tijdens de raadsvergadering het verwijt dat dit keurmerk er nog steeds niet is, maar dat was in de afgelopen jaren onmogelijk omdat bijvoorbeeld het hekwerk niet in orde was en de hooiberg niet Arbowaardig was", legt Risakotta uit. Pas kortgeleden zijn daarin verbeteringen aangebracht en kan het traject gestart worden. Maar dit kan alleen door een gekwalificeerde beheerder, maar die ontbreekt op de kinderboerderij. Vorig jaar heeft het bestuur aangegeven dat die beheerder er moet komen. Vorige week werd het besproken in de raad. Risakotta doet over die trage gang van zaken niet zo heel moeilijk, maar vindt het dan wel lastig om het verwijt te krijgen alsof ze binnen het bestuur er zo laat achter komen dat er een beheerder nodig is.

"We gaan het bijltje er niet bij neergooien", laat hij ten slotte weten. "Daarmee hebben we wel gedreigd, maar dat vinden we niet fatsoenlijk."