• Papendrecht speelde zaterdag gelijk.
• Papendrecht speelde zaterdag gelijk. Foto: Richard van Hoek

Papendrecht: hoop en vrees

papendrecht • Hopen op misstappen van concurrenten en op een pakketje aan driepunters; Papendrecht zit in een lastig pakket in de tweede klasse D.

De kans dat de ploeg van trainer Vincent de Klerk degradeert is levensgroot. Natuurlijk: de 2-2 thuisdeling met subtopper Hellevoetsluis was op zich niet onverdienstelijk, maar het probleem is dat Papendrecht aan puntendelingen niet veel heeft in deze fase van het seizoen. Er zal gewonnen moeten worden in de slotduels, te beginnen komende week tegen Spirit. De Ouderkerkers zijn Papendrechts' enige strohalm op weg naar p/d-wedstrijden. De andere clubs zijn al te ver uit zicht geraakt.

Uitstekend

Tegen Hellevoetsluis begon Papendrecht uitstekend. Al na 29 seconden was het Jeffrey Beek die op assist van Brian Mooyman de 1-0 binnen schoot, Vervolgens ontwikkelde zich een pot voetbal die zich vrijwel geheel afspeelde op het middenveld. Een duel overigens dat Hellevoetsluis vanaf de 30e minuut met tien man moest spelen, omdat één van haar voetballers na een tweede 'praatkaart' moest inrukken. Ondanks de numerieke minderheid lukte het de gasten om in de 40e minuut op 1-1 te komen. Zeven minuten na de pauze werd het zelfs 1-2. Een kwartier voor tijd zorgde Koen Lighaam uit een voorzet van de sterk ingevallen A-junior Jarden van Ek voor de 2-2. Papendrecht probeerde in de slotfase met volle inzet alsnog een driepunter uit het vuur te slepen, maar zag Hellevoetsluis de beste kansen krijgen. Het was duidelijk: meer dan een 2-2 deling zat er niet in voor de roodzwarten.