• Het kampioenschap lonkt voor Drechtstreek; EBOH werd zaterdag verslagen.
• Het kampioenschap lonkt voor Drechtstreek; EBOH werd zaterdag verslagen. Foto: Richard van Hoek

Munoz-elf wint van EBOH en passeert titelconcurrent IFC

Gouden zaterdag Drechtstreek

papendrecht • De ploeg van trainer Miguel Munoz heeft evenveel punten als de Ambachters, maar één wedstrijd minder gespeeld. Met andere woorden: als Drechtstreek zijn resterende zes wedstrijden wint, dan is het kampioen!

Tegen EBOH deden de Papendrechters lange tijd een poging om met 'de allure van een kampioen' te spelen, maar vergat men dat alleen 'gallery play' niet voldoende is om een tegenstander te vloeren. Het vreemde fenomeen deed zich in die fase voor dat verschillende Drechtstreek-spelers zich kennelijk zo geweldig vonden dat ze techniek boven functionaliteit lieten prevaleren; een denkwijze die door een betere tegenstander dan EBOH genadeloos zou zijn afgestraft. Gelukkig was linkerspits Mark Kunst wél bij de les. Na een periode van vijfentwintig minuten waarin het in een te laag tempo voetballende Drechtstreek alleen een handvol corners afdwong, ging Kunst na een slim passje van ploeggenoot Martijn de Jog op avontuur. Hij passeerde in de linkerzone van het strafschopgebied met een korte, geniale voetbeweging twee tegenstanders en joeg de bal vervolgens met ziedende vaart in het dak van het doel: een wereldgoal van een voetballer die zich zo langzamerhand zo gaat ontwikkelen dat hij ook op een aanmerkelijk hoger niveau een meerwaarde kan zijn. Kunst's directe tegenstander Paul Reijnders zal het kunnen beamen. Hij kreeg geen moment greep op de fysiek sterke buitenspeler.

Serieus

Na de 1-0 besloot EBOH dat het tijd werd voor serieus tegenspel. En dat deed de uit Dordrecht afkomstige middenmoter vol verve en met veel meer vechtlust dan het tot dan toe blasé ogende Drechtstreek. Na wat speldenprikjes was het middenvelder Leroy Verkerk die in de 39e minuut de verdiende 1-1 aantekende. Aan deze treffer gingen een hoekschop, matig stompwerk van Drechtstreek-goalie Marvin Otte en een scrimmage vooraf. Dordtenaar Antonio Manzanares kreeg daarna nog de kans op 1-2. Zijn inzet verdween echter in het zijnet. Papendrechter Jillroy Ruiz zag tussendoor een schot van de doellijn worden weggehaald door Nick van Wijngaarden.

Majestueus

De als kijkspel interessante wedstrijd kreeg na rust een spetterende herstart, waarbij EBOH in de 51e minuut een dikke scoringskans kreeg na een slippertje van de wat onzeker ogende Drechtstreek-voorstopper Erwin van de Heiden. Mohammed Al Salman vond echter in de daaruit ontstane één-tegen-één situatie Marvin Otte op zijn weg. Nauwelijks dertig seconden later besloot ook Drechtstreek's prima rechtsback Jorn van Drimmelen een offensieve bijdrage te leveren. Hij vuurde een poeier af die door EBOH-doelman Versluis met moeite gekeerd kon worden. Hoewel Drechtstreek na rust kon bogen op een behoorlijk overwicht, leek het scoren van een goal met het wegtikken van de tijd een onoverkomelijk probleem te worden. De EBOH-verdediging gaf namelijk geen krimp. Tot Mark Kunst het in de 68e minuut welletjes vond en een majestueus afstandsschot tot 2-1 promoveerde. "Ik zag de keeper te ver voor zijn doel staan er haalde met mijn ogen dicht uit", glimlachte 'de man van de wedstrijd'. "Hij zat er lekker in, ha ha!".

Stap

Na deze 'supergoal' werd duidelijk dat het EBOH aan kracht ontbrak om wederom op jacht te gaan naar een gelijkmaker. Drechtstreek mocht zichzelf kwalijk nemen dat het te weinig gebruik maakte van de ruimte tussen de linies en de voorsprong niet verder uitbouwde. "2-1 is ook drie punten hoor", grijnsde Mark Kunst na afloop. "We hebben weer een stap gezet op weg naar dat ene grote doel: het kampioenschap. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Zelf houd ik me niet bezig met wat de concurrenten doen. Het gaat er vooral om wat wíj presteren. Natuurlijk, vandaag begonnen we niet best, maar het resultaat maakt uiteindelijk alles goed. En ik ben natuurlijk hartstikke blij met mijn doelpunten. En nu op naar komende zaterdag, want dan wacht ons de volgende uitdaging: Groote Lindt uit. Ook dan telt er maar één ding; winnen."