• Randy Kroos viert zijn doelpunt.
• Randy Kroos viert zijn doelpunt. Foto: Richard van Hoek

Zuinige winst Drechtstreek

papendrecht • HSSC'61 heeft het kampioenskandidaat Drechtstreek behoorlijk moeilijk gemaakt. Uiteindelijk kwam de Papendrechtse thuisclub via 1-0 met de schrik vrij.

De nipte overwinning was op basis van de kansenverhouding tussen beide ploegen volkomen terecht. Het dominant spelende Drechtstreek verzuimde na de vroege 1-0 van Randy Kroos (een snoeiharde kopbal bij de tweede paal) de trekker vaker over te halen. Ook na rust waren de beste kansen voor de thuisclub. HSSC zette er een flinke dosis werklust tegenover en hanteerde veelal de lange bal op zijn eenzame spits. "Doordat we na de 1-0 niet konden doordrukken bleef het tot het laatste fluitsignaal spannend", blikte Drechtstreek-trainer Miguel Munoz terug. "Eén uitglijdertje achterin en je loopt tegen een tegentreffer aan. Gelukkig bleef ons dat bespaard en boekten we onze zevende zege op rij."

Een belangrijke overwinning in een derde klasse C waarin drie clubs toewerken naar een zinderende finale. IFC won zaterdagmiddag met speels gemak met 0-4 van middenmoter Groote Lindt terwijl collega-titelrivaal Wieldrecht zich verslikte in het opgeleefde De Zwerver (2-2). "We weten wat ons te doen staat: elke wedstrijd winnen", zegt Miguel Munoz. "In die zin is deze wat moeizame 1-0 tegen HSSC'61 veel beter dan een 5-0 zege met twee vingers in de neus. Mijn elftal weet dat het niet kan verzaken omdat puntverlies zomaar om de hoek kan liggen. Dat geldt ook voor onze volgende wedstrijd: thuis tegen EBOH. Ook daar zullen we scherp moeten zijn van de eerste tot en met de laatste minuut."