• Nieuw-Lekkerland verloor zaterdag van koploper Kloetinge.
• Nieuw-Lekkerland verloor zaterdag van koploper Kloetinge. Foto: Richard van Hoek

Kloetinge gaat er met de zege vandoor: 1-2

Nieuw-Lekkerland schiet tekort

nieuw-lekkerland • Thuis tegen 1C-titelkandidaat Kloetinge verloor de ploeg van trainer Ronald Hulsbosch met 1-2.

Een onnodige nederlaag gezien de vele scoringskansen die de thuisclub kreeg in de begin- en slotfase. De Hulsbosch-elf startte uitstekend en verscheen in de eerste tien minuten meteen al drie keer vrij voor het doel van Kloetinge-keeper Matthew Lentink. In de achtste minuut maaide Jeroen Wolf over de bal heen na in stelling te zijn gebracht door zijn collega-spits Sjoerd Slob. Een minuut later verscheen Slob vrij voor de keeper na dom balverlies aan Zeeuwse kant. Slob's schot smoorde op het lichaam van Lentink. Honderdtwintig tellen later was het wél raak. Rechtshalf Wesley Ebbers trok door naar de achterlijn en liet bij de tweede paal een puntgave voorzet landen op het hoofd van Jeroen Wolf. Die knikte simpel raak de in de rechterbovenhoek. Prima goal!

En een goede reden om door te drukken tegen de op dat moment 'zoekende Zeeuwen'. "Maar dat gebeurde helaas niet", bezag Hulsbosch de terugtrekkende beweging zijn team. "De afstanden tussen ons middenveld en onze aanvallers werd simpelweg te groot. Mede daardoor kon Kloetinge terug in de wedstrijd komen. In de 17e minuut lieten de gasten de 1-1 noteren, een weergaloze uithaal van de veelvuldig mee naar voren trekkende verdediger Julius Bliek; hij naam een harde halfhoge voorzet vanaf rechts ineens op zijn wreef en liet een knal los die Nieuw-Lekkerland doelman Edward de Groot alleen maar heeft horen suizen; zíen kon ie het snoeiharde schot in ieder geval niet.

Spijtig genoeg sloeg het duel tussen de middenmoter en de medekoploper daarna in het slot. Het levendige voetbal van de openingsfase maakte plaats voor een schaakvariant met een bijzonder lage aantrekkelijkheidsgraad. Het lukte Nieuw-Lekkerland nauwelijks om zich aan deze status quo te ontworstelen. Niemand op het middenveld toonde ook maar iets wat leek op creativiteit en van enig combinatievoetbal was al evenmin wat te zien. 'Dan maar de lange pass' dachten de centrale verdedigers Ard Hartman en Gertjan Stout, maar ook die ballen kwamen vaak niet aan. Het enige waar Nieuw-Lekkerland wél op kon bogen was de solide staat van de verdediging, maar dat is té weinig als je wilt winnen....

Meteen na de pauze kreeg Kloetinge twee keer de gelegenheid om op voorsprong te komen. Beide keren kwam Xander van der Poel gevaarlijk dicht in de buurt van een treffer. Bij zijn eerste inzet - na een juweel van een sleepbeweging- redde Edward de Groot knap. Een tweede poging werd op uitmuntende wijze verijdeld door Ard Hartman. Omdat Nieuw-Lekkerland er in aanvallende zin te weinig tegenover stelde besloot Hulsbosch de matig spelende Sjoerd Slob in de 70e minuut te vervangen door Andy van Vugt. Niet veel later kreeg Lekkerland weer een teleurstelling te slikken toen Daan Esser in de 76e minuut met een lage schuiver de 1-2 had aangetekend. Na deze tweede Zeeuwse treffer wist Gertjan Stout genoeg: hij transformeerde zichzelf - zoals wel vaker- van voorstopper tot 'beukspits' met Van Vugt en Wolf in zijn nabije omgeving. Met name Andy van Vugt profiteerde van het sleurwerk van Stout. Hij kreeg tot twee keer toe de mogelijkheid om zijn ploeg op 2-2 te brengen, maar faalde in de afwerking. Ook een vrije trap van de flets spelende Niels Brekelmans miste doel, net als een inzet van dichtbij van verdedigende middenvelder Ruud Ouweneel. Dat de 34-jarige routinier aanlegde was sowieso een unicum deze middag; zijn middenveldmaten Raymond Slagboom, Wesley Ebbers en Jort van Meerkerk konden het hem niet nazeggen; tekenend voor het verrassingsloze spel van Nieuw-Lekkerland deze middag.

Dat de thuisclub toch een puntje had kunnen overhouden aan het duel zei ook alles over het spel van Kloetinge. Het team van trainer Arie van der Zouwen speelde allerminst als een kampioenskandidaat en mocht uiteindelijk heel tevreden zijn met de nipte zege. Een beter Nieuw-Lekkerland had het de ploeg aanmerkelijk moeilijker gemaakt. "Het is niet anders", aldus Hulsbosch. "We hebben een mooie serie neergezet met 11 uit 5. Dit is een tegenvaller."

Jan Timmer