• Bart Riske:
• Bart Riske: "Deze winkel trekt zeker meer aandacht dan de vorige." Foto: Geurt Mouthaan

Nieuwe winkel Green Men's Wear

papendrecht • Bij exclusieve herenmode hoort een passende winkel. Bart Riske van Green Men's Wear vond deze aan de Oude Veer in Papendrecht. Een vrijstaand pand met een lange historie, van binnen en buiten helemaal aangepast aan de uitstraling die past bij de kleding die wordt verkocht.

Dat de winkel aan de Oude Veer 17-21 ooit een boerderij was, is niet meer terug te herkennen. Hoewel: de ruimte die het interieur ademt, dat past daar nog wel bij. In diverse corners is het ruime assortiment van Green Men's Wear onderverdeeld. De net binnengekomen nieuwe en kleurrijke kleding van de merken Armani, Hugo Boss, Ralph Lauren, Paul & Shark, Antoni Morato en Carl Gross zijn verdeeld over de casual corner, de business afdeling met kostuums van onder meer Hugo Boss en Carl Gross én het gedeelte met trouwkostuums. "Dat is één van de punten waarmee we ons onderscheiden", vertelt Bart Riske. "Een extra service is dat we voor het passen van trouwkostuum ook buiten openingstijden een afspraak gemaakt kan worden, om hier alle tijd voor te kunnen nemen. Dat wordt altijd erg gewaardeerd."

Persoonlijke aandacht en advies, eigen parkeerplaatsen aan de achterzijde van de winkel, het past allemaal bij de aanpak van Bart Riske om de klant centraal te stellen. Het was al langer zijn droom om een locatie te vinden die paste bij de uitstraling en manier van werken van Green Men's Wear. "Ik ben 21 jaar geleden begonnen in winkelcentrum Westpolder. Daarna heb ik vijftien jaar aan de Brederolaan gezeten. Toen dit pand, waar Bakker Slaapcomfort gevestigd was, vrijkwam, was ik meteen geïnteresseerd. Een vrijstaand pand in het historische deel van Papendrecht, eigen parkeerplaatsen, ruimte om ons assortiment nog beter te kunnen presenteren, dat had deze winkel allemaal. Daarnaast hebben we meer etalagemogelijkheden en is het veel lichter binnen. Al hebben we wel zowel de binnen- als de buitenkant grondig verbouwd en aangepast aan onze wensen."

De extra vierkante meters zijn onder meer gebruikt om het assortiment uit te breiden met Armani Sport EA7. "Ook is onze afdeling confectiepakken groter geworden, zodat we een totale collectie aan kunnen bieden voor jongens en mannen van 16 tot en met 85 jaar. En alles op hetzelfde exclusieve niveau."

Bart Riske heeft inmiddels al een half jaar kunnen wennen aan de nieuwe winkel en is onverminderd enthousiast: "Naast onze vaste klantenkring hebben we een flink aantal nieuwe bezoekers mogen verwelkomen. Deze plek trekt zeker meer aandacht dan de vorige. Het feit dat we samen met specialistische winkels als de chocolaterie van Arthur Tuytel en Puur Loes aan de Oude Veer zitten zorgt ervoor dat we dit historische deel van Papendrecht echt weer op de kaart hebben gezet."