Drechtstreek ziet volop kansen in kampioensrace

zwijndrecht • Drechtstreek heeft zichzelf in de ideale positie gemanoeuvreerd in de strijd om de titel van de derde klasse C.

De Papendrechters staan na hun 0-2 zege op ZBC'97 en de verrassende 6-1 winst van De Alblas op lijstaanvoerder Wieldrecht op slechts twee punten achterstand van de Dordtenaren. Lekker in de luwte dus met volop uitzicht op het 'walhalla': oftewel het kampioenschap.

De 0-2 uitzege op ZBC'97 kwam op zakelijke wijze tot stand. Drechtstreek speelde vrijwel negentig minuten lang op de helft van de Zwijndrechters en mocht het zichzelf kwalijk nemen dat een ware kansenregen slechts twee productieve momenten opleverden. De 0-1 viel vlak voor rust uit een vrije trap van Damien Vereeecken. De allesbeslissende tweede treffer kwam in de 80e minuut van de voet van aanvaller Randy Kroos. "We hoefden vandaag niet groots te spelen om vrij eenvoudig een driepunter te pakken", bezag Drechtstreek-trainer Miguel Munoz het optreden van zijn team. "Omdat De Alblas iedereen aangenaam verraste met een klaterende overwinning op Wieldrecht staat de top 4 nu dicht bij elkaar. Ee heel verschil met twee maanden geleden. Toen was er nog sprake van een gat van elf punten te opzichte van Wieldrecht. De huidige situatie biedt dus perspectief, en daar ben ik uiteraard erg blij mee. We doen nu volop mee en moeten het 'Ajax-scenario' maar gaan volgen: zorgen dat we al onze wedstrijden winnen en de concurrentie steken laat vallen. Het worden boeiende weken en maanden, dat is zeker!"


Jan Timmer