• De dj's draaien vinyl uit de jaren '60,'70 en '80.
• De dj's draaien vinyl uit de jaren '60,'70 en '80.

Voorverkoop 30e Back to Vinyl

alblasserdam • Het duurt nog anderhalve maand voordat de dertigste editie van Back to Vinyl losbarst in cultureel centrum Landvast, maar de voorbereidingen voor dit feest zijn al in volle gang. De kaartjes zijn te koop vanaf 18 februari, 10:00 uur.

De ervaring van de afgelopen edities was dat de kaartjes in een mum van tijd uitverkocht waren. "Dat zal ook nu niet anders zijn", vermoedt Ariejan Boon, die samen met Ben Bochanen, Lykele Bokhorst en Harry Kemp de draaitafels van Back to Vinyl bemant. "Het feest gonst al behoorlijk rond, dus ik denk dat ook nu weer de kaartjes razendsnel de deur uitvliegen."

Back to Vinyl begon ooit als een geintje in de bar van de toenmalige Wipmolen, maar is inmiddels uitgegroeid tot een feest waarvoor de vaste gasten alles opzij zetten om erbij te kunnen zijn. "Gezelligheid, reüniesfeer, muziek die klopt, onbekommerd uitgaan. Kortom, een feest waar zowel jong als oud zich prima thuis voelt. En dat al dertig keer", vertelt Boon toch wel een beetje trots. De muziek die gedraaid wordt, komt uitsluitend vanaf vinyl. "Inderdaad is vinyl weer helemaal terug, maar de muziek die we draaien komt toch uit de jaren 60/70/80." Op 1 april worden in de nok van Landvast volgens beproefd recept twee zalen ingericht: eentje met (classic) rock en eentje met soul/disco.

Voorverkoop

Kaartjes zijn vanaf 18 februari 10 uur voor tien euro te koop bij Landvast, Haven 4, 078-6912923, website www.landvast.nl, en kapsalon 't Hoekje, Scheldeplein 1b, 078-6912270, beide te Alblasserdam. Gereserveerde kaartjes moeten een week na reservering opgehaald zijn.