• J&V Techniek heeft het pand van Damsteegt gekocht.
• J&V Techniek heeft het pand van Damsteegt gekocht. Foto: Peter Stam

Multimate Lekkerland sluit de deuren

nieuw-lekkerland • Bouwmarkt Multimate aan de Planetenlaan in Nieuw-Lekkerland is sinds deze week definitief gesloten. Tot afgelopen zaterdag vond er opheffingsuitverkoop plaats.

In de komende weken worden de overgebleven spullen geveild, waarna het pand zal worden opgeleverd aan J&V Techniek B.V. uit Nieuw-Lekkerland. De duizend vierkante meter grote bouwmarkt van Gerrit Damsteegt zat vanaf 1988 gevestigd langs de Planetenlaan. Voor die tijd heeft de Lekkerlandse ondernemer zeven jaar lang een onderneming gehad aan de Rom Krayenhoffstraat. Hij vertelt: "Op mijn zestiende werd ik timmerman bij Verhoek. In 1969 ben ik voor mezelf begonnen. Ik heb toen de zaak van meneer Verhoek aan de Krayenhoffstraat overgenomen. In 1981 is er een loods overheen gezet en zijn we gestart met de winkel, met daarachter de werkplaats. Zeven jaar later zijn we naar het pand langs de Planetenlaan verhuisd."

Crisis

De zaak wisselde regelmatig van naam, maar de service bleef gelijk. In de afgelopen jaren zocht eigenaar Damsteegt, die dit jaar zeventig hoopt te worden, naar een geschikte overnamekandidaat voor de bouwmarkt. "Door de crisis is dat helaas niet gelukt. Wel was er interesse vanuit J&V Techniek om het pand zelf over te nemen. Daar ben ik op ingegaan."

Op 1 mei moet de zaak opgeleverd zijn. Vanaf dan gaat Gerrit Damsteegt met pensioen. Hoe hij zijn tijd dan gaat besteden, weet hij nog niet. "Daar heb ik nog niet zo over nagedacht. Dat zie ik dan wel," lacht de ondernemer. Als eigenaar van de bouwmarkt, pakte Damsteegt nog steeds alles aan. Hij monteerde zonwering, ging bij mensen thuis langs om deuren te 'hangen' en stond ook regelmatig achter de kassa. Behalve eigenaar van Multimate, was Damsteegt van 1969 tot aan 2008 ook eigenaar van Bouwbedrijf Damsteegt. Verder was hij enige tijd voorzitter van de middenstandsvereniging en bestuurslid van de ondernemersvereniging Nieuw-Lekkerland.

Damsteegt besluit: "Ik bedank alle klanten voor het vertrouwen dat ze me al die jaren hebben geschonken."