• Fred Vahlkamp is een van de oprichters van ManualMaster.
• Fred Vahlkamp is een van de oprichters van ManualMaster. Foto: Aangeleverd

ManualMaster jubileert met release

papendrecht • Het Papendrechtste softwarebedrijf ManualMaster bestaat 25 jaar en viert dat met de presentatie van een nieuw product, steun voor een kunstproject en personeelsuitbreiding.

Het bedrijf is producent van software voor kwaliteitsmanagement. Vrijdag 10 februari is het 25 jaar geleden dat oprichters Jacco van der Pol en Fred Vahlkamp van start gingen met ManualMaster. Het jubileum wordt opgeluisterd met een feestelijke bijeenkomst op de locatie in Papendrecht. Daar wordt de nieuwe ManualMaster Starling 2.5 gepresenteerd.

Kunstproject

ManualMaster grijpt het jubileum aan om het kunstproject Ruimte voor Elkaar in Gorinchem te steunen. Met dit project geven de kunstenaars Cas Slagboom en Nathalie Nijkamp gestalte aan hun kijk op de maatschappelijke functie die de BankvanNoppes in de samenleving van Gorinchem vervult. Het project startte op 10 februari 2016, de dag dat ManualMaster aan haar 25e levensjaar begon, en beleeft haar apotheose op 10 februari 2017, de dag dat ManualMaster haar 25e verjaardag viert.

Tevens breidt het ManualMasterteam dit jaar uit met vier nieuwe collega's; er zijn vacatures voor een junior accountmanager binnendienst, een junior consultant/trainer, een junior medewerker service & support en een junior salesmedewerker. De uitbreiding staat symbool voor de groei die het bedrijf de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

Bewustzijnsmanager

Fred Vahlkamp en Jacco van der Pol zagen door de jaren heen het kwaliteitsdenken in rap tempo veranderen. Het bedrijf groeide uit tot wat de oprichters voor ogen hadden: 'Een bedrijf waar mensen een goed product neerzetten en ondersteunen.' Fred Vahlkamp vertelt hierover in het artikel 'Elke organisatie zijn eigen bewustzijnsmanager', dat in zijn geheel is te lezen op www.manualmaster.com.

Daarin blikt de oprichter van het Papendrechtse bedrijf terug op 25 jaar kwaliteitsdenken, en voorspelt hij dat het niet lang meer zal duren voordat de kwaliteitsmanager plaats maakt voor de bewustzijnsmanager.

ManualMaster nodigt al haar klanten uit om op vrijdag 10 februari het glas te heffen op het 25-jarig bestaan.

Naast de presentatie van de ManualMaster Starling 2.5, kan kennis worden gemaakt met WebForms en het nieuwe product Certifeye. WebForms is een slimme module waarmee onder meer afwijkingen met bijbehorende verbetermaatregelen in kwaliteitssystemen worden geregistreerd, verspreid, gevolgd en vervolgens gerapporteerd.