Mooie prestaties voor turners van KDO

alblasserdam • De turners en turnsters van KDO Alblasserdam hebben zaterdag 4 februari mooie prestaties neergezet in Ouderkerk aan den IJssel.

Al vroeg in de morgen kwamen de jongste dames van KDO in actie, de Instap turnsters niveau D1. Zij turnden hun oefeningen zo goed mogelijk om mooie scores neer te zetten. De turnsters turnen dit seizoen hun eerste competitiewedstrijden en hebben al veel nieuwe elementen aangeleerd. In de middagronde was het de beurt aan de Jeugd turnsters niveau F. Zij zaten tijdens de eerste wedstrijd al goed in hun oefenstof en vandaag was dan ook het doel: strakke oefeningen neerzetten om een podiumplek te veroveren. Dit lukte Naomi de Witte, zij werd tweede.

De Junioren niveau E en de enige Senior turnster niveau D sloten de damescompetitie af. De turnsters concentreerden zich goed op hun elementen en lieten mooie oefeningen zien. Ilse Bultema mocht een medaille laten omhangen voor haar 3e plaats, Evy Maat werd knap 2e en Danique van der Vliet sloot af met de 1e plek, zij wist de seniorencompetitie te winnen.

Ook vroeg in de ochtend begonnen de jongens aan hun competitie. In een gecombineerde wedstrijd turnden de jongens met verplichte oefenstof en keuze oefenstof. Het ging de mannen goed af. Jorg Zanen werd 1e in de klasse junior 2, niveau 7 en Sebastiaan Pel werd 1e in de klasse junior 1, niveau 8. Sam Groenendijk werd 1e in de klasse pupil, niveau 9. Joshua Oskamp werd knap 2e en Nilton Cetin 1e bij de instap niveau 11 en ten slotte werd Imre Naaktgeboren 2e en Joe Albregts 1e in de klasse jeugd, niveau 9.