• John Hoogland (links) en Corneille van Huët.
• John Hoogland (links) en Corneille van Huët. Foto: Anne Marie Hoekstra

Home8 maakt mantelzorg stuk eenvoudiger

papendrecht • Epine in Papendrecht is gespecialiseerd in beveiligingscamera's. Het bedrijf onderscheidt zich van webshops door het persoonlijke advies dat deskundige medewerkers de klanten geven.

"Om te voorkomen dat je iets koopt en niet goed benut, is goed advies belangrijk", zegt Corneille van Huët van Epine. "We hebben daarom een eigen klantenservice en een eigen technische dienst, waar mensen werken met kennis van zaken. Zo geven we invulling aan persoonlijk advies. Een webshop met personeel is bijzonder. Nog geen 4 procent van alle webshops heeft meer dan drie personen in dienst. Wij helpen onze klanten een betere keuze te maken."

Geen installateur

Het bedrijf breidt momenteel flink uit. "Er is veel behoefte aan producten voor veiligheid en beveiliging, zoals beveiligingscamera's, alarmsystemen en autocamera- dashcams." Gemak voor de klant vinden ze belangrijk bij Epine. "Alle artikelen die we verkopen, zijn plug- and play-producten. Dit betekent dat je ze zonder hulp van een installateur kunt installeren."

Van Huët is erg enthousiast over de artikelen van Home8. "Wij zijn distributeur voor de Europese variant van dit van oorsprong Amerikaanse product. Home8 is méér dan een alarmsysteem. Het merk biedt een centraal systeem waaraan je een scala van sensoren en apparaatjes kunt koppelen." Er zijn ook allerlei vernuftige onderdelen die een uitkomst zijn voor mantelzorgers, zoals een bewegingssensor, een val-alarm, een koolmonoxide-melder en een medicijndispenser. Een camera kan beelden sturen naar de telefoon van de mantelzorger.

In zijn winkelpand laat Van Huet zien hoe groot het gebruiksgemak van Home8 is. Met zijn telefoon scant hij de QR-code van een sensor. Meer hoeft hij niet te doen om een extra sensor te installeren. "Eenzelfde sensor heb ik aan de deur van ons winkelpand bevestigd. Als ik nu de deur open, krijg ik een melding op mijn telefoon. Het grote verschil met gangbare systemen is, dat ik vervolgens op mijn telefoon ook de beelden van de camera te zien krijg. Van alle meldingen die alarmsystemen doen, is 98 procent vals. Als je op de beelden kunt zien dat er niets aan de hand is, hoef je niet midden in de nacht je bed uit om in actie te komen. Daarnaast kun je de melding delen met collega's of de politie."

De kosten houdt Epine overzichtelijk. "Bij veel systemen ben je verplicht een abonnement af te sluiten, bij Home8 hoeft dat niet. Ook is het mogelijk er alarmopvolging bij te kopen; dan gaat er een surveillant op af. Daar kan de klant zich via ons op abonneren."

Medewerker John Hoogland laat op beeldscherm zien hoe uitgebreid de mogelijkheden van Home8 zijn. "Er zijn bijvoorbeeld sensoren voor onder een bedmatras. Als een mantelzorgster via de sensor op haar telefoon ziet dat er na acht uur nog beweging is, weet zij dat de persoon voor wie zij zorgt nog niet is opgestaan."

Val-alarm

Een andere toevoeging is het val-alarm met paniekknop. "Dankzij de camera kan de mantelzorger meteen meekijken. Ook de thuiszorg kun je toegang geven tot de beelden."

In Amerika wordt Home8 al lange tijd gebruikt. Van Huët: "Wij verkopen dit systeem nu een maand of vier en merken dat mensen het fantastisch vinden."

Meer informatie over epine is te vinden op: www.epine-camerashop.nl. Alle mogelijkheden van Home8 worden uitgelegd en getoond op: www.home8-alarm.nl. Onder de knop 'serviceplannen' zijn alle prijzen te vinden.

Epine is in april aanwezig op de Fenexpo in Gorinchem. Daar kunnen bezoekers Home8 in werking zien. Maar ook in de showroom op het adres Burgemeester Keijzerweg 14 tonen de mensen van Epine graag wat er mogelijk is.