Afbeelding
Foto: Richard Koekoek

Rijdende btw-adviseur helpt besparen

papendrecht • Ad Tromp geeft met Atro (btw)advies Papendrecht sinds afgelopen najaar btw-advies aan particulieren en ondernemers in het MKB. Ook verzorgt hij de aangifte inkomstenbelasting voor ouderen en minima.

Tromp werkte veertig jaar bij de belastingdienst. De Papendrechter wil zijn specialistische kennis wat betreft btw benutten om bedrijven en particulieren te helpen.

Al langer liep hij rond met het idee om in dit vak voor zichzelf te beginnen. Een bescheiden kantoor aan huis volstaat om dit te doen.

Steeds meer mensen schaffen zonnepanelen aan, een duurzame maar flinke investering. Ad legt uit dat bij tien panelen al gauw een investering van rond de 4.500 euro is gemoeid. Dan bedraagt de betaalde btw 750 euro. Velen weten niet dat deze btw kan worden teruggevraagd, mits dit op de juiste manier gebeurt. Atro regelt dit professioneel via de juiste constructie, voor een gereduceerd bedrag. Dan moet de eigenaar de overcapaciteit van de zonnepanelen terugleveren aan het energienet.

Bezoek aan huis

Bij interesse in zijn diensten bezoekt Ad de aanvrager kosteloos. Zijn motto is: 'meten is weten'. Dan bekijkt hij of er btw, inkomstenbelasting, huur- of zorgtoeslag kan worden teruggevraagd. Vooral voor ouderen die geen aangifteplicht hebben, is het comfortabel dat zij hierover thuis geadviseerd kunnen worden. Vaak kunnen er honderden euro's aan belastinggeld per jaar terug ontvangen worden. Door een geoliede informatie-uitwisseling tussen Atro en de belastingdienst kunnen bovendien naheffingen en boetes worden voorkomen. Tromp voelt zich maatschappelijk betrokken bij onze regio als hij mensen geld laat besparen. "Laat geen belasting geld liggen", raadt hij mensen aan.

Atro heeft (nog) geen website, maar zal de komende tijd folders verspreiden. Ook wil hij netwerken via installatiebedrijven van zonnepanelen. Tromp heeft reeds klanten. Mond-tot-mondreclame levert nieuwe contacten op, merkt Tromp. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend bellen naar 078-6155724 of e-mailen naar atrobtwadviespapendrecht@gmail.com. Het adres is Berkenhof 17.