En hoe gaat het nu verder?

streefkerk • De kraakactie in het centrum van Streefkerk is inmiddels ruim een week oud. Nadat de autoriteiten en de eigenaar van het pand op de hoogte zijn gesteld van de actie, is het tijd voor vervolgacties. Het pand moet begaanbaar, toonbaar en leefbaar gemaakt worden.

Omdat de krakers Joop Planken en Patrick Takkenberg aan alle eisen en verplichtingen willen voldoen, hebben ze onder andere brandblussers en een EHBO-koffer aangeschaft. Elektriciteit is inmiddels aangesloten en het water deed het nog.

"We krijgen veel hulp aangeboden vanuit het dorp, maar moeten nu vooral even kijken hoe we het gaan coördineren. De planken gaan in ieder geval zo snel mogelijk van de raamkozijnen af en de ruiten worden hersteld, zodat iedereen kan zien wat er hier gebeurt."

"Het herstelwerk mag niet teveel kosten, maar het moet er wel weer netjes uitzien. Dat wil iedereen hier in het dorp. Nu we hier binnen zijn, vertrekken we niet zomaar. We houden het bezet tot de rechter ons eruit zet. Of wanneer het conflict tussen de gemeente en de eigenaar opgelost wordt en de eigenaar het pand gaat opknappen. Dan vertrekken we. Tot het zover is, willen we het gaan opknappen voor de jeugd, maar ook willen we het mogelijk maken om hier bijvoorbeeld kinderfeestjes of knutselmiddagen te houden. We willen daar niks aan verdienen. Gewoon kosten-baten."

De ontwikkelingen van het kraakpand zijn te volgen op Facebook: De Vrienden van Streefkerk.