• Nieuw-Lekkerland verloor zaterdag thuis van GRC 14.
• Nieuw-Lekkerland verloor zaterdag thuis van GRC 14. Foto: Richard van Hoek

Niets af te dingen op 0-2 thuisverlies tegen GRC 14

Lekkerland is het kwijt

nieuw-lekkerland • Het spel en het resultaat van de eerste competitiewedstrijd na de winterstop beloven weinig goeds voor Nieuw-Lekkerland. De ploeg van trainer Ronald Hulsbosch trok tegen GRC 14 de zwakke prestatielijn van voor het vorstreces 'moeiteloos' door: 0-2 verlies.

Aan de inzet lag het ook dit keer net. Maar wil je een beetje leuk meedoen in de eerste klasse C dan wordt meer gevraagd dan een portie goede wil en opgestroopte mouwen. Om wat te bereiken is overtuiging nodig in combinatie met raffinement en juist die twee factoren ontbreken al maanden in het Nieuw-Lekkerlandse spel. En als het op cruciale momenten dan ook nog eens tegenzit, dan kun je zelfs van een middelmatige tegenstander als GRC 14 verliezen.

Nieuw-Lekkerland begon voorzichtig aan het duel met Wesley Ebbers als diepe - meen eenzame- spits. De 25-jarige voetballer deed wat is kon en speelde niet eens onverdienstelijk, maar het ontbrak hem aan ondersteuning. Desondanks kreeg Ebbers al na tien minuten een kans om de 1-0 aan te tekenen. Hij reageerde attent op een diepe bal maar vond GRC's keeper Dennis Mijdam op zijn weg. Ook Niels Brekelmans was in de openingsfase dicht bij een treffer. Zijn schot in de 16e minuut eindigde eveneens op de voeten van Mijdam. Twee minuten later was het aan de overzijde van het veld wél raak. De ongrijpbare uitblinker Mabajahou Jarbou liet zijn bewaker Terry van der Waal zijn hielen zien en leverde de bal panklaar af voor de schietgrage 'rechter' van Ricky Vroon. Die joeg de bal vervolgens van dichtbij in de kruising: 0-1. Na een klein half uur spelen leidde dom balverlies tot de 0-2. Rechtsback Lars Verwijst ging er vandoor, vond Jarbou die in één beweging Michael van den Oever in stelling bracht. Lekkerland zag het aan, greep niet in en mocht de bal uit de touwen halen. De thuisclub moest hierna op zoek naar de aansluitingtreffer. Een lastige opdracht in een wedstrijd zonder aanknopingspunten en tegen een opponent die niet de indruk maakte iets weg te willen geven. Hulsbosch, die de aanvallers Sjoerd Slob en Jeroen Wolf vanwege het missen van trainingen buiten de basiself had gelaten en Andy van Vugt vanwege een blessure moest missen- dirigeerde voorstopper Gertjan Stout naar de punt van de aanval in de hoop iets te kunnen forceren. Paarden Gerrit deed zijn best, maar ook hij kon het verschil niet maken. Ook het alsnog inbrengen van Slob en Wolf bracht de oplossing niet. Toen vervolgens Ard Hartman in de 90e minuut een strafschop miste, was het definitief over en sluiten voor het tegen zichzelf knokkende Lekkerland.

Aanvoerder Ruud Ouweneel was duidelijk in zijn oordeel en nam ook alvast een voorschot op de toekomst. "We komen stootkracht en goals te kort", vond hij. "Daarnaast heeft de matige reeks van vóór de winterstop zo zijn gevolgen. Geen voetballer gaat er beter door spelen als hij een aantal nederlagen op rij heeft geleden. Maar goed, Lekkerland heeft wel eens vaker in zo'n situatie gezeten en zich er toen uit geknokt. Dat gaan we wéér doen. Met het vizier primair gericht op handhaving. Aan méér denken is ongepast."


Jan Timmer