• ROV Cantate Domino.
• ROV Cantate Domino. Foto: aangeleverd

ROV Cantate Domino zingt Paulus

alblasserdam • Reformatorische oratoriumvereniging Cantate Domino zingt op zaterdag 28 januari het oratorium 'Paulus' van F. Mendelssohn Bartholdy. Het concert begint om 19:30 uur in de Havenkerk te Alblasserdam.

Het oratorium Paulus beschrijft het leven van de apostel Paulus. Het werk begint met een inleiding, waarna de luisteraar wordt meegenomen naar de steniging van Stefanus, waarvan Paulus (die toen nog Saulus heette) getuige was. Daarna volgt de bekering van Paulus op de weg naar Damaskus. Vervolgens de uitzending van Paulus en Barnabas en hun rondgang langs de christengemeenten die waren ontstaan in de streken en landen rond Jeruzalem. Het stuk eindigt met het sterven van Paulus.

Solisten

Mendelssohn componeerde dit stuk voor een gemengd koor met orkest. Omdat de uitvoering met een volledig orkest financieel niet haalbaar is voor de oratoriumvereniging, wordt het uitgevoerd met organist Gerben Mourik, fluitiste Marjolein de Wit en een begeleidingsensemble met als concertmeester Gerrit van Putten. Het koor staat onder leiding van Piet C. den Uil. Ook is er medewerking van sopraan Loes van Schothorst, tenor Jacob Schenk en bas Sietse van Wijgerden.

De kerk aan de Ieplaan 9 in Alblasserdam is open vanaf 19:00 uur. Entree: 15 euro, studenten en kinderen t/m 16 jaar 10 euro. Dit is inclusief programmaboekje en consumptie. Reserveren: 06-26410144 of via onderstaande website.

q www.cantatedomino.nl