• De uitreiking, met v.l.n.r. Dick Verdoorn, Caroline Hulsinga, Hetty Goudriaan en André de Borst.
• De uitreiking, met v.l.n.r. Dick Verdoorn, Caroline Hulsinga, Hetty Goudriaan en André de Borst. Foto: Bert Bons

Zipp Mode is de Winkel van het Jaar

papendrecht • Zipp Mode uit Papendrecht is tijdens de Winkel van het Jaar-verkiezing van nieuwsblad Klaroen.nl verkozen tot de winkel van het jaar.

De Papendrechtse modezaak aan de Schooldwarsstraat 104 kreeg de meeste stemmen tijdens de actie, die gehouden werd van september tot en met half december. Op de tweede plaats eindigden Concept 27 uit Papendrecht en derde werd boekhandel De Gruijter, eveneens uit Papendrecht.

Verrassing

Dick Verdoorn van Zipp Mode wist dat hij hoog geëindigd was, maar de winst kwam voor hem als een verrassing. Dick: "We kregen tijdens de actieperiode geregeld meldingen van de tussenpeilingen. Daaruit bleek dat we hoog zaten. Dat maakte het spannend, want dan ga je er beter op letten en zoveel mogelijk klanten oproepen om mee te doen. Dan stook je het vuurtje lekker op. "

Meedoen

Klanten werden in de winkel aangesproken om mee te doen en ook op de Facebookpagina van Zipp Mode en via nieuwsbrieven werd de aandacht gevestigd op de Winkel van het Jaar-verkiezing.

Tijdens het kiezen konden klanten ook aangeven waarom ze op een bepaalde winkel gestemd hadden.

Dick Verdoorn: "Ik heb een aantal van de reacties gelezen die de mensen opgeschreven hebben. Daar word ik eigenlijk een beetje verlegen van. De meeste zijn oprecht gemeend en echte complimenten. Dat doet je goed."

Tevreden

Media-adviseurs André de Borst en Caroline Hulsinga van nieuwsblad Klaroen.nl zijn tevreden over het verloop en de input van de Winkel van het Jaar-verkiezing. "De deelnemende ondernemers vonden het mooi om reacties terug te krijgen van hun klanten. Soms werden er tips of andere dingen op de stemformulieren opgeschreven, waarmee de winkeliers hun voordeel konden doen."

"Op deze manier heeft de wedstrijd een mooi neveneffect gekregen voor de winkeliers om hun klanten nog beter van dienst te kunnen zijn", vertellen André de Borst en Caroline Hulsinga.

Vervolg

"Over het vervolg zijn we er nog niet helemaal uit. Waarschijnlijk wordt het dit jaar weer gedaan, maar dan wellicht in een iets andere opzet. We willen graag inzoomen op details, zoals de beste verkoper of verkoopster, de winkelinrichting, het assortiment en de klantvriendelijkheid. En met een intensievere aanpak op de website en Facebook."