• Enkele deelnemers aan de hardloopgroep.
• Enkele deelnemers aan de hardloopgroep.

Beginners hardloopgroep Passaat

papendrecht • Atletiekvereniging Passaat in Papendrecht organiseert elk jaar een loopgroep voor wie wil beginnen met hardlopen.

"Hardlopen is gezond als je het goed aanpakt" aldus Ben Rietveld, één van de trainers die al jaren deze trainingen begeleidt. "Niet alleen je lijf maar ook je hoofd wordt er fitter door. Daarnaast is het gewoon lekker en leuk om buiten actief te zijn."

De deelnemers bouwen langzaam op met de deskundigheid en enthousiasme van de ervaren trainers van Passaat. Rietveld: "Onder begeleiding volg je een voor jou geschikt schema en je krijgt handige tips. Je leert de juiste loophouding en oefent techniek. Ook al heb je loopervaring, dan is het een eyeopener dat het trainen in een groep stimulerend en prestatieverhogend werkt."

Succesfactoren

"Een van de succesfactoren is de begeleiding", vervolgt Rietveld. "Elke groep wordt begeleid door ervaren lopers en een coördinator. Er is veel kennis beschikbaar over trainingsopbouw en het voorkomen van blessures. Onze trainers voelen zich verantwoordelijk en zijn enorm betrokken bij hun groep."

Deelnemers aan de hardloopgroep van Passat kunnen na tien weken ongeveer vijf kilometer aan één stuk hardlopen en na 22 weken zelfs 10 kilometer in één keer. "Je bent fitter en gezonder en je hebt gegarandeerd gezellige loopmaatjes in de groep." Op zaterdag 7 januari 2017 om 09.45 uur vertellen de begeleiders van Passaat in de kantine van de atletiekvereniging alles over het hardlopen, het trainingsprogramma, over hardloopschoenen en -kleding. De eerste training is op zaterdag 14 januari 2017, maar ook na die eerste training kan men nog instromen.