zaterdag 30 december

Oliebollenactie Bruchem
10:00, Bruchem, Eben Haëzer. Ook bij Vuurwerk Bruchem, Dorpsstraat 20. Oliebollen verkoop voor het project in Bulgarije van de kerkelijke gemeente in Bruchem, Kerkwijk, Delwijnen en Nederhemert. Het project wordt gesteund door Vuurwerk Bruchem, bij een bestelling krijgt men een gratis zak oliebollen. Bestellen kan op: www.bulgarije.samendelen.net

Eindejaarsfeest
20:30-01:00, Kerkwijk, pop-up café Truuske. Fête Finale. Verzorgd door The Brothers. Iedereen is van harte welkom. Met eindejaarsloterij.

Oliebollenquiz 't CAF
20:30, Bruchem, 't CAF. Jaarlijkse oliebollenquiz over het afgelopen jaar. Met vragen-, muziek-, en fotorondes. Een team bestaat uit maximaal 6 personen. Aanmelden: 06-54365508.

zondag 31 december

Slipjacht in Alem
10:30, Alem, voormalige NH-kerkje. Start van de jaarlijkse slipjacht van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging. Pastor Stefan Schevers zegent de paarden en de honden. Daarna hoorngeschal en sherry drinken, waarna de ruiters en de meute honden via De Steeg naar de uiterwaarden trekken.

Oudejaarsmiddag
14:30, Rossum, De Vaste Burcht. Koffie met een oliebol en daarna een gezellige oudejaarsbingo. Aanmelden kan tot 24 december: 0418-664664 of welzijnvb@stmr.nl

maandag 1 januari

Nieuwjaarsfeest Bruchem
01:00, Bruchem, 't CAF. Gezellig samen het nieuwe jaar inluiden. Met een DJ. Toegang gratis.

Nieuwjaarsfeest
01:00-04:00, Kerkwijk, pop-up café Truuske. Nieuwjaarsfeest met DJ Marcel de Rooy.

Nieuwjaarsduik Hurwenen
13:00, Hurwenen, Hurnse zandgat eind Roerdompweg. 32ste editie. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Met natuurlijk het onmisbare kampvuur van Wout en versnaperingen. Bij hoogwater vind de Nieuwjaarsduik plaats aan de dijk bij Gemeenteweg. De organisatie is in handen van de zwemcommissie Nieuwjaarsduik en Dorpshuis De Kil. Voor informatie: Peter Aben: 06-29622298.

Concert Jos Moeke
15:30, Zaltbommel, Sint-Maartenskerk. Nieuwjaarsconcert door de Uddelse organist Jos Moeke. O.a. de Cadetten-March van Sousa, Frühlingslied van Mendelssohn, Final Symf 10 van Widor, Résurrection van Dupré en improvisaties. Na afloop is er voor iedereen een verrassing.

Nieuwjaarsconcert
16:00, Zaltbommel, Gasthuiskapel. De talentvolle pianiste Yuqi Han en het duo Martyn van den Hoek en Charlotte Margiono. Entree: 20 euro (jeugd tot 18 jaar gratis). Meer informatie: 06-14255605, engelenbak@gmail.com of
www.engelenbakzaltbommel.nl

dinsdag 2 januari

Midwinterhoornblazers
13:00-16:00, Ammerzoden, Kasteel Ammersoyen. Midwinterhoorngroep Lochem en Omstreken laat de mindwinterhoorn klinken en vertelt over deze eeuwenoude traditie.
www.glk.nl/ammersoyen

Seniorenmiddag
14:00, Nederhemert, dorpshuis De Gaarde. Nieuwjaarsbijeenkomst met hapje, drankje, quiz en spelletjes. Nieuw deelnemers zijn zeer welkom. Meer informatie bij Bets van Ooijen: 0418-552337 of Anneke Bouman: 06-12488802.

Cinemaarten
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. Film van Michael Haneke over de welgestelde familie Laurent in Calais. Dochter Anne heeft het lucratieve landbouwbedrijf van haar dementerende vader Georges overgenomen. Haar broer Thomas, een getrouwde arts met een pasgeboren zoon, moet noodgedwongen zorgen voor Eve, zijn 12-jarige dochter uit een eerder huwelijk. Over generatiekloven en verkrampte familiebanden. Confronterend en zwartkomisch. Stilistisch gefilmd.

woensdag 3 januari

Winterstruintocht
11:00-13:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Een winterse wandeling rond Slot Loevestein, met de gids van Staatsbosbeheer. Veel watervogels verblijven in de plassen en de grote grazers zijn extra goed zichtbaar tussen de bomen. Voor het hele gezin. Deelname kost 3 euro voor kinderen, 5 euro voor volwassene. Trek kleding aan die vies mag worden en vergeet ook de laarzen niet. Honden mogen mee, maar alleen als ze zijn aangelijnd en goed luisteren.
www.staatsbosbeheer.nl

Scrabble Café Ammerzoden
14:00, Ammerzoden, bibliotheek. Gezellig samen een potje scrabbelen. Deelname is gratis, aanmelden niet nodig.

Voorleespret in de bieb
15:30, Ammerzoden, bibliotheek. Voorleespret in de speciale voorleeshoek. Aanmelden niet nodig, deelname gratis.

donderdag 4 januari

Loevestein by Night
17:00-20:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Kaarsverlichte rondgang met wintereten en muzikale begeleiding van Tienerkoor Amee-Zing. Reserveren is noodzakelijk.
www.slotloevestein.nl

vrijdag 5 januari

Het meisje met de zwavelstokjes
19:30, Zaltbommel, De Poorterij. Uitvoering koorschool Senta m.m.v. balletschool Paulette Willemse, zangers van Cantamus, acteurs van Die Kleyne Luyden en een live muziekensemble. Tickets: www.de-poorterij.nl. Ook op zaterdag 6 januari.

Soirée de fermeture
20:00-01:00, Kerkwijk, pop-up café Truuske. Bingoavond met daarna afsluitavond van het pop-up café.

zaterdag 6 januari

Nieuwjaarsreceptie HRC'14
16:00, Rossum, kantine HRC'14. Voor alle leden, sponsoren, supporters en vrijwilligers.

Het meisje met de zwavelstokjes
19:30, Zaltbommel, De Poorterij. Uitvoering koorschool Senta m.m.v. balletschool Paulette Willemse, zangers van Cantamus, acteurs van Die Kleyne Luyden en een live muziekensemble. Tickets: www.de-poorterij.nl.

Prinsenbal Schumersdurp
20:11, Velddriel, De Boxhof. Jaarlijkse Prinsenbal. Thema: 'Wild West'. Onthulling Jeugdprins met Vorst en Adjudant en Jeugdprinses met Hofdame. Ook onthulling Prins en vorst van De Veldroad. Toegang gratis.