Oliebollen van Van Horssen krijgen 8,6

REGIO • Bakkerij Van Horssen krijgt voor de oliebollen een 8,6 van de keurmeesters van de bekende AD Oliebollentest.

Daarmee is Van Horssen geëindigd op de 19e plaats. Een prestatie van formaat, want met een totaal aantal deelnemers van 250, betekent dit dat ze bij de beste acht procent van Nederland zitten. "Wederom hebben we de top 20 weten te bereiken", vertelt een blije Arthur van Horssen, eigenaar van Bakkerij van Horssen. "Continu blijven sleutelen aan receptuur en werkwijze en veel proefbakken heeft uiteindelijk geresulteerd in deze oliebol. En natuurlijk zijn we er erg blij mee dat de jury dit heeft gewaardeerd met het mooie cijfer 8,6." De toelichting op het cijfer luidt: "Vanuit zijn centrale nieuwe bakkerij in Nederhemert laat Arthur van Horssen zien wat een oliebol bakken is. De korst is in orde, de vulling prima en ook het smaakgehalte klopt. Prima dus."

Consumentenpanel

Sinds 1993 worden door de redacteurs van het AD steekproefsgewijs oliebollen opgehaald, altijd met krenten en/of rozijnen. De oliebollen worden vervolgens op de dag van de aankoop beoordeeld door een consumentenpanel, samengesteld door het Centrum voor Smaakonderzoek. Het maken van een goede en smakelijke oliebol vraagt om een flinke dosis vakmanschap. Naast een mooie kleur, structuur en vulling, is natuurlijk de smaak een zeer belangrijk onderdeel.

Arthur van Horssen begon zijn bakkerij met winkel in het dorp Aalst. Vijf jaar geleden opende hij een tweede winkel in het nieuwe winkelcentrum Portage in Zaltbommel. Dit jaar verhuisde hij zijn bakkerij naar Nederhemert én opende hij een derde winkel in Wijk & Aalburg. In alle drie de winkels zijn de oliebollen te koop tot en met zaterdag 30 december.