Prijswinnaars OVZ Winteractie

zaltbommel • De volgende mensen zijn in de prijzen gevallen bij de OVZ Winteractie. Marion Wisse (50 euro); Anne-Marie Jansen (50 euro); H.W. van Ballegooijen (50 euro); Annette Lahey (100 euro); G. van Kuijk (100 euro); Samantha van Veenendaal (200 euro); Jacoba Deij (200 euro); T. van Hees Mayers (300 euro); H. Kaasjager (500 euro) en Marlin Tabbers (750 euro). Burgemeester Peter Rehwinkel overhandigde de prijzen vorige week vrijdagavond tijdens een feestelijke bijeenkomst op de Markt in Zaltbommel. Na afloop ging hij met alle winnaars en het bestuur van Ondernemers Vereniging Zaltbommel op de foto (zie deze pagina).


Gebakken poon

woudrichem • Geen oliebollen, maar gebakken Poon. Op oudjaarsdag, zondag 31 december, wordt er van 8:30 tot 12:30 uur Poon gebakken in de visafslag in Woudrichem Bestellen kan ook via J. Combée, 0183-301195.


MFC Heerewaarden is al klaar

heerewaarden • De gebruikers van het nieuwe multifunctionele centrum De Steen in Heerewaarden hebben donderdag de sleutel gekregen. Dat is ruim een half jaar eerder dan de oorspronkelijke planning. Door een goede samenwerking tussen de toekomstige gebruikers, aannemer en gemeente en de ambitie om de oplevering te vervroegen, is het de aannemer gelukt om het gebouw nog in 2017 gebruiksklaar te maken. In De Steen - verwijzend naar de steenfabrieken van vroeger - gaan de Tweestromenschool en peuterspeelzaal De Wigwam zich vestigen. De tennis- en de voetbalvereniging gaan ook gebruik maken van het pand. En het MFC is een dorpshuis met al haar activiteiten en verenigingen. De gebruikers kunnen nu het pand inrichten. Na de kerstvakantie zal de Tweestromenschool al starten in het nieuwe gebouw. Op 20 januari is de officiële opening. Bijzonder: bij de aanleg van de parkeerplaats is rekening gehouden met de toekomst waarin het klimaat naar verwachting steeds extremer wordt met hevigere regenbuien en grotere periodes van droogte. De 68 klimaatbestendige parkeervakken bestaan uit roosters van gerecycled kunststof die zijn voorzien van gras. Onder de roosters zit een laag van bomenzand en lava. Hierdoor wordt het regenwater langer vastgehouden voordat het afgevoerd wordt in de sloot.


Pastor zegent dieren voor slipjacht

alem • Tijdens de traditionele slipjacht in Alem, op oudejaarsdag, zal pastor Stefan Schevers de deelnemende paarden en honden zegenen. Het kleurrijk spektakel van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging begint op zondag 31 december om 10:30 uur bij het voormalige NH-kerkje, waar tegenwoordig het dakpannenmuseum in gevestigd is. Na de zegening, het hoorngeschal door in rood-wit-zwarte kledij gestoken sonneurs en het drinken van een glaasje sherry kan de slipjacht beginnen. De ruiters trekken met de meute jachthonden via De Steeg naar de uiterwaarden. Zij volgen doorgaans in twee runs het spoor, dat wordt getrokken door jute zakken, die in een vossenhol hebben gelegen. Vanaf de dijk hebben toeschouwers een goede kijk op het schouwspel, dat in Alem voor de eerste keer in 1976 plaatsvond. Voorafgaand aan de slipjacht is er om 9:30 uur in de St. Hubertuskerk een eucharistieviering met pastor Stefan Schevers.