Boekbank Hank

hank • Boekbank Hank houdt zaterdag 20 en zondag 21 januari een grote boekenmarkt. Er zijn veel verschillende genres boeken verzameld. De boekenmarkt wordt gehouden in de parochiezaal, Kerkstraat 15A in Hank. De markt is op beide dagen geopend van 10:00 tot 15:00 uur. Tijdens de boekenmarkt zijn er twee presentaties.

Op zaterdag 20 januari presenteert dorpsdichter Marcel Vaandrager om 12:00 uur zijn nieuwste bundel 'Deze niet!!'. Elk gedicht wordt ingeleid door een korte tekst, waarin de lezer als het ware meegenomen wordt naar de gedachtewereld van de dichter. Op zondag 21 januari vanaf 11:00 uur geeft Marcel van Balkom een presentatie van zijn laatste werk als fotograaf. Marcel is natuurfotograaf en heeft onlangs een belangrijke prijs gewonnen in de Wildlife Photographer of theYear-competitie 2017 van National Geographic. Marcel was met zijn foto van de Zeelandbrug beter dan veertienduizend andere inzendingen in de categorie landschapsfotografie.


Slaatjesactie

giessen/ rijswijk • De leden van muziekvereniging Kunst en Vriendschap komen zaterdag 30 december in Rijswijk en Giessen aan de deur voor de verkoop van slaatjes. Zaterdag 13 januari vanaf 19:30 uur geeft de vereniging een nieuwjaarsconcert in 'het Brabantse Land' in Rijswijk, als gasten zullen optreden: het Aelskoor van Alles Wa.


Wazzie 2017

heusden • D66 Heusden heeft de Wazzie uitgereikt aan wethouder Margot Mulder van de gemeente Heusden. De Wazzie is de wisselprijs die D66 Heusden jaarlijks met een knipoog toekent voor het meest virtuoze ambtelijk taalgebruik. De prijs is door de partij ingesteld en heeft als uiteindelijk oogmerk een beter taalgebruik in de lokale politiek: helder, begrijpelijk, samenhangend en eenduidig. De Wazzie is in 2017 voor de zesde en laatste maal uitgereikt.


Woudrichem werkt in 2018 op afspraak

woudrichem • Vanaf 2 januari 2018 werkt de gemeente Woudrichem op afspraak. In de rij staan is er dus niet meer bij. En de juiste medewerker staat op het geplande tijdstip goed voorbereid klaar. Bovendien weet men van tevoren precies wat men mee moet nemen naar de afspraak. Een afspraak is makkelijk te maken via de website of telefonisch: 0183-308100.

q www.woudrichem.nl