donderdag 21 december

Kerstdiner De Wittenberg
12:00, haaften, De Wittenberg. Deelname kost 12,50 euro incl. welkomstdrankje. Reserveren is noodzakelijk en kan t/m vrijdag 15 december: 0418-594900.

Extra koopavond
18:00-21:00, Zaltbommel, binnenstad. Extra koopavond voor de kerstinkopen.

vrijdag 22 december

Taalplus Ammerzoden
9:00-11:30, Ammerzoden, bibliotheek. Voor mannen en vrouwen die beter Nederlands willen leren om sterker en zelfstandiger in het leven te staan en die actief mee willen doen in de maatschappij. Deelname kost 10 euro p/m incl. boek. Aanmelden: kompasjokeverkuijlen@upcmail.nl of 06-44614237.

De Ontmoeting
10:00-16:00, Ammerzoden, Het Zonnelied. Samen met vrijwilligers een spelletje doen, een kaartje leggen, koffie drinken en andere mensen ontmoeten. Elke vrijdag en maandag. Deelname kost 2,50 of 5 euro als bijdrage voor koffie/thee.

Kleindiertentoonstelling
19:00, Bruchem, gymzaal Annekeshof. Jaarlijkse tentoonstelling van Kleindiervereniging VBZOD. 300 kippen en konijnen. Met Rad van Avontuur en grote Verloting.

Kerstshow Ker-rolls
19:00, Kerkdriel, De Kreek. 'Diamonds'. Een show vol glitter en glamour, kleur en muziek. Extra feestelijk vanwege 60-jarig bestaan. Vergelijkbaar met 'Holiday on Ice', maar dan op schaatsen. Reserveren: kerstshow@kerrolls.nl of:
www.kerrolls.nl

Kerst Koppel Darts
20:00, Bruchem, 't CAF. Gezelligheids koppeltoernooi met mooie prijzen. Aanmelden aan de bar of via: 06-54365508.

Film over Alzheimer
20:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Film 'Still Alice' uit 2014, die feilloos laat zien hoe de ziekte van Alzheimer een bom legt onder het bestaan van een onafhankelijke en sterke vrouw en haar gezin. Van de Amerikaanse regisseurs Richard Glatzer en Wash Westmoreland met in de hoofdrol Julianne Moore. Voorafgaand aan de film is er een etentje, vanaf 18:00 uur. Entree film plus etentje: 25 euro, alleen film: 5 euro. Reserveren voor etentje is noodzakelijk, voor de film wordt reserveren aanbevolen.
www.stroomhuisneerijnen.nl

Een Hemels Geschenk
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. Muzikale theatervoorstelling 'Een Hemels Geschenk'. Zelfgeschreven, moderne en eigentijdse interpretatie van het kerstverhaal. Met respectvolle knipoog en met de nodige humor en ontroering.
www.hetopentheater.nl

zaterdag 23 december

Kleindiertentoonstelling
11:00-17:00, Bruchem, gymzaal Annekeshof. Jaarlijkse tentoonstelling van Kleindiervereniging VBZOD. 300 kippen en konijnen. Met Rad van Avontuur en grote Verloting.

Kerstshow Ker-rolls
19:00, Kerkdriel, De Kreek. 'Diamonds'. Een show vol glitter en glamour, kleur en muziek. Extra feestelijk vanwege 60-jarig bestaan. Vergelijkbaar met 'Holiday on Ice', maar dan op schaatsen. Reserveren: kerstshow@kerrolls.nl of:
www.kerrolls.nl

Kerstconcert Nederhemert
19:30, Nederhemert, dorpshuis De Gaarde. Kerstconcert fanfarecombinatie Prinses Juliana - Condordia uit Gameren en Nederhemert. M.m.v. gospelkoor His Voice uit Alblasserdam.

Kerstzangavond Nieuwaal
19:30, Nieuwaal, hersteld hervormde kerk. Gemengde zangvereniging Con Amore o.l.v. Piet v.d. Meijden, Mariëtte den Haan op orgel. M.m.v. muziekgroep Laudate Dominum uit Veen, drie zussen die vocaal en instrumentaal van zich laten horen. Gebed, schriftlezing en meditatie door ds. N.A. Donselaar. Veel plaats voor samenzang.

Kerstzangavond Bruchem
19:30, Bruchem, hervormde kerk. M.m.v. kinderkoor Com nu met Sangh o.l.v. Jolinda van Gederen en Jeline Bragt op piano, chr. gem. zangvereniging Sursu Corda o.l.v. Nelly van de Broek en Jelle van de Bogerde op piano, Gea van der Steeg op orgel, Corianne van Wijnen op dwarsfluit, Cornelia van Bruchem op viool en Arinda van Bruchem op panfluit. Open en sluiting door ds. Van Zetten.

Psalmzangavond Zaltbommel
19:30, Zaltbommel, Sint-Maartenskerk. Kerst Psalmzangavond met bovenstem. Orgel: André Nieuwkoop. M.m.v. De Groot Samengestelde Bovenstemgroep uit Barneveld, Bommelerwaard, Hardinxveld e.o. en Waddinxveen. Toegang gratis. Collecte voor Stichting Ontmoeting, voor hulp aan o.a. dak- en thuislozen, zwerfjongeren, ex-gedetineerden en multiprobleemgezinnen.
www.ontmoeting.org

Een Hemels Geschenk
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. Muzikale theatervoorstelling 'Een Hemels Geschenk'. Zelfgeschreven, moderne en eigentijdse interpretatie van het kerstverhaal. Met respectvolle knipoog en met de nodige humor en ontroering.
www.hetopentheater.nl

Soirée d'ouverture
20:30-01:00, Kerkwijk, pop-up café Truuske. Openingsavond met DJ Cor. T/m 5 januari gezellige activiteiten van dorpsvereniging d'n Treffer.

Kerstdraaiavond OBK
20:30, Brakel, Huis Brakel. Traditionele kerstdraai van fanfareorkest OBK Brakel. Rad van Avontuur met mooie prijzen: kalkoen, konijnenbout, vleesschotels, rollade, taart en nog veel meer. Plus trekking van grote verloting met schitterende prijzen waaronder een iPad.

zondag 24 december

Kerstshow Ker-rolls
12:00, Kerkdriel, De Kreek. 'Diamonds'. Een show vol glitter en glamour, kleur en muziek. Extra feestelijk vanwege 60-jarig bestaan. Vergelijkbaar met 'Holiday on Ice', maar dan op schaatsen. Reserveren: kerstshow@kerrolls.nl of:
www.kerrolls.nl

Kinderkerstfeest Well
18:30-19;30, Well, Wellse kerk. Kinderkerstviering voor alle (jonge) kinderen en volwassenen. Thema: 'Gods liefde voor jou'. Meer informatie en de liedjesplaylist staan op:
www.kerkwell.nl

Kinderkerst Zaltbommel
18:30, Zaltbommel, Sint Martinuskerk. Kinderkerstviering van de gefedereerde PKN-gemeenten Sint Maarten en Het Anker en de Sint Martinusparochie. Voor gezinnen met kinderen, maar zeker ook voor ouderen. Kinderen die actief mee willen doen, kunnen een kwartiertje eerder komen. Meer informatie op facebook: Kinderkerst Zaltbommel.

dinsdag 26 december

Winterstruintocht Loevestein
11:00-13:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Een winterse wandeling rond Slot Loevestein, met de gids van Staatsbosbeheer. Veel watervogels verblijven in de plassen en de grote grazers zijn extra goed zichtbaar tussen de bomen. Voor het hele gezin.
www.staatsbosbeheer.nl

Kerstinloop Engelen Hurns Kerkje
11:00-16:00, Hurwenen, Hurns Kerkje. Tentoonstelling 'Engelen' en (kleine) workshop 'Engeltjes maken'. Glühwein, beker warme chocolademelk of een heerlijke kop koffie met een punt verrukkelijke taart. Alle soorten en maten engelen zijn welkom, van klein tot groot en van traditioneel tot modern en gemaakt van allerlei materialen. Wie heeft zijn/haar engel of engelen te leen voor Tweede Kerstdag? Aanmelden voor tentoonstelling of workshops kan tot 10 december via Hurnskerkje@hotmail.com (Greet Vos) of 0418-662682.

Kerstshow Ker-rolls
13:00, Kerkdriel, De Kreek. 'Diamonds'. Een show vol glitter en glamour, kleur en muziek. Extra feestelijk vanwege 60-jarig bestaan. Vergelijkbaar met 'Holiday on Ice', maar dan op schaatsen. Reserveren: kerstshow@kerrolls.nl of:
www.kerrolls.nl

Een Hemels Geschenk
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. Muzikale theatervoorstelling 'Een Hemels Geschenk'. Zelfgeschreven, moderne en eigentijdse interpretatie van het kerstverhaal. Met respectvolle knipoog en met de nodige humor en ontroering.
www.hetopentheater.nl

woensdag 27 december

Heel Kerkwijk Breit
14:00-16:30, Kerkwijk, pop-up café Truuske. 'Tout Kerkwijk va tricoter'. Brei thuis lapjes van 30x30 cm en neem ze mee voor het Super-Warme-Dekenproject.

Voorleespret in de bieb
14:30-15:00, Zaltbommel, bibliotheek. Aanmelden is niet nodig. Iedereen is vrij om te komen luisteren en aan te schuiven. Deelname is gratis.

Voorleespret in de bieb
15:30-16:00, Ammerzoden, bibliotheek.Aanmelden is niet nodig. Iedereen is vrij om te komen luisteren en aan te schuiven. Deelname is gratis.

Koppel Klaverjassen
19:45, Bruchem, 't CAF. Koppel klaverjas toernooi. 4 bomen. Leuke prijzen. Aanmelden aan de bar of via: 06-54365508.

donderdag 28 december

Plantenjacht met IVN
13:00-15:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Met een natuurgids van Natuurorganisatie IVN West-Betuwe op eindejaars plantenjacht in landgoed Neerijnen. Door het bos en over de dijk op zoek naar bloeiende planten. Na afloop erwtensoep met roggebrood en spek. De erwtensoep kost 5 euro, deelname aan de wandeling is gratis. Aanmelden: pwg@ivnwestbetuwe.nl Bij slecht weer kunt u vanaf 12:00 uur bellen of het doorgaat: 06-22016263.

Snertwandeling Neerijnen
14:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Met de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen wandelen op landgoed Waardenburg en Neerijnen. De kans is groot dat de deelnemers reeën zien in de uiterwaarden. Na afloop erwtensoep in De Uitspanning. Deelname kost 10 euro, 7,50 euro voor kinderen t/m 12 jaar. Informatie: 06-16651048 (Anton van der Velde) of 06-83086024 (Jan Taat). Reserveren is noodzakelijk en kan via:
www.glk.nl/evenementen

Loevestein by Night
17:00-20:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Kaarsverlichte rondgang met wintereten en muzikale begeleiding van Tienerkoor Amee-Zing. Reserveren is noodzakelijk.
www.slotloevestein.nl

vrijdag 29 december

Oliebollen Brakel
10:00-22:00, Brakel, Marktplein. Ook op zaterdag van 9:00 tot 14:00 uur. Verkoop van oliebollen en appelflappen door activiteitencommissie hervormde Brakel. Dit jaar is het niet mogelijk om te bestellen. Op vrijdagavond om 19:00 uur zingt kinderkoor Immanuel. Er is glühwein en warme chocolademelk.

Winterstruintocht Slot Loevestein
13:00-15:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Een winterse wandeling rond Slot Loevestein, met de gids van Staatsbosbeheer. Veel watervogels verblijven in de plassen en de grote grazers zijn extra goed zichtbaar tussen de bomen. Voor het hele gezin. Deelname kost 3 euro voor kinderen, 5 euro voor volwassene. Trek kleding aan die vies mag worden en vergeet ook de laarzen niet. Honden mogen mee, maar alleen als ze zijn aangelijnd en goed luisteren.
www.staatsbosbeheer.nl

Maskers maken
14:00-16:30, Kerkwijk, pop-up café Truuske. Voor jong en oud. Deelname kost 2 euro. Plus kleindierenshow voor de kleintjes met o.a. ponyrijden. Vanaf 20:30: Soirée d'entrer, gezellige inloopavond.

Oliebollenfeest in de Wielewaal
15:30-17:15, Zaltbommel, De Wielewaal. Wie kent Tante Lien niet, het personage van Wieteke van Dort van een Indonesische vrouw. De Hedelse Marja Zuiddam kan er ook wat van; met haar vertolking van Tante Lien brengt ze oude en nieuwe liedjes ten gehore onder leiding van Niek van Eck op accordeon. Dat wordt genieten onder het genot van een drankje en verse oliebollen. Entree 4 euro incl. drankjes en oliebollen.

Klaverjassen bij GVV'63
19:30, Gameren, kantine GVV'63. Koppelklaverjasavond.

Priksleeën in Bruchem
20:00, Bruchem, 't CAF. Vijftiende editie van NK Priksleeën. Twee banen, knock-out toernooi, ook duo-prikken. Deelname is gratis, minimumleeftijd 15 jaar.

zaterdag 30 december

WinterAtelier
Met het WinterAtelier willen we alle mensen die interesse hebben in kunstworkshops een mogelijkheid bieden om op zaterdagen van 9 tot 11 uur tijdens lesblokken van 2 uur te werken aan workshop gerelateerde onderwerpen, zoals Boetseren met Was, Schilderen met Acryl- en Olieverf, Portrettekenen, Werken met Pastelkrijt en Basis Tekenvaardigheden. Meer informatie via www.kunstworkshopsbommelerwaard.nl

Oliebollenactie Bruchem
10:00, Bruchem, Eben Haëzer. Ook bij Vuurwerk Bruchem, Dorpsstraat 20. Oliebollen verkoop voor het project in Bulgarije van de kerkelijke gemeente in Bruchem, Kerkwijk, Delwijnen en Nederhemert. Het project wordt gesteund door Vuurwerk Bruchem, bij een bestelling krijgt men een gratis zak oliebollen. Al het opgehaalde geld wordt direct aan de weeskinderen besteed. De deelnemers van de werkvakantie moeten de reis en het verblijf zelf bekostigen. Bestellen kan op: www.bulgarije.samendelen.net

Eindejaarsfeest
20:30-01:00, Kerkwijk, pop-up café Truuske. Fête Finale. Verzorgd door The Brothers. Met eindejaarsloterij.

Oliebollenquiz 't CAF
20:30, Bruchem, 't CAF. Jaarlijkse oliebollenquiz over het afgelopen jaar. Met vragen-, muziek-, en fotorondes. Een team bestaat uit maximaal 6 personen. Aanmelden: 06-54365508.

zondag 31 december

Oudejaarsmiddag
14:30, Rossum, De Vaste Burcht. Koffie met een oliebol en daarna een gezellige oudejaarsbingo. Aanmelden kan tot 24 december: 0418-664664 of welzijnvb@stmr.nl

maandag 1 januari

Nieuwjaarsfeest Bruchem
01:00, Bruchem, 't CAF. Gezellig samen het nieuwe jaar inluiden. Met een DJ. Toegang gratis.

Nieuwjaarsfeest
01:00-04:00, Kerkwijk, pop-up café Truuske. Nieuwjaarsfeest met DJ Marcel de Rooy.

Concert Jos Moeke
15:30, Zaltbommel, Sint-Maartenskerk. Nieuwjaarsconcert door de Uddelse organist Jos Moeke. O.a. de Cadetten-March van Sousa, Frühlingslied van Mendelssohn, Final Symf 10 van Widor, Résurrection van Dupré en improvisaties. Na afloop is er voor iedereen een verrassing.

Nieuwjaarsconcert Engelenbak
16:00, Zaltbommel, Gasthuiskapel. Yugi Han (winnares masterclass 2017), Charlotte Margiono en Martyn v.d. Hoek openen het nieuwe jaar bij De Engelenbak. Toegang 20,00 euro (tot achttien jaar gratis).
www.engelenbakzaltbommel.nl

woensdag 3 januari

Winterstruintocht bij Slot Loevestein
11:00-13:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Een winterse wandeling rond Slot Loevestein, met de gids van Staatsbosbeheer. Veel watervogels verblijven in de plassen en de grote grazers zijn extra goed zichtbaar tussen de bomen. Voor het hele gezin. Deelname kost 3 euro voor kinderen, 5 euro voor volwassene. Trek kleding aan die vies mag worden en vergeet ook de laarzen niet. Honden mogen mee, maar alleen als ze zijn aangelijnd en goed luisteren.
www.staatsbosbeheer.nl