Zaltbommel krijgt een 'mysteryshopper'

zaltbommel • Als de gemeenteraad er mee instemt, gaat in Zaltbommel volgend jaar een 'mysteryshopper' op pad om de verkoop van alcohol aan minderjarigen tegen te gaan.

"De mysteryshopper is géén handhaver", benadrukt wethouder Simon Buwalda. "Het is een meerderjarige, die gaat kijken of horecagelegenheden en supermarkten controleren op leeftijd. Als er niet naar een legitimatiebewijs wordt gevraagd, dan gaat de mysteryshopper met het bedrijf in gesprek. Er is geen registratie, de gesprekken blijven anoniem."

Positieve Gezondheid

De mysteryshopper wordt in Zaltbommel geïntroduceerd in het kader van het 'Jaar van de Positieve Gezondheid'. De start van dat jaar is op 7 februari met een gezondheidsmarkt in dorpshuis 't Gement in Aalst. Op de markt is het onder meer mogelijk om te schaatsen. Daarnaast staan er veel kramen met informatie over voorzieningen, activiteiten en netwerken waar aandacht is voor preventie, gezonde leefstijl en gezondheid.

Met het Jaar van de Positieve Gezondheid wil de gemeente ervoor zorgen dat inwoners gezond kunnen blijven of worden. "Daarbij gaan we uit van een positieve aanpak", licht Buwalda toe. "Gezondheid is voor iedereen anders en dat laat deze nieuwe benadering zien. We besteden bijvoorbeeld niet alleen aandacht aan lichamelijke gezondheid, maar ook aan zingeving in het leven."

Vanaf woensdag 20 december is de speciale facebookpagina www.facebook.com/zaltbommelgezond online.