• Onderweg o.a. kijken naar de Konikpaarden.
• Onderweg o.a. kijken naar de Konikpaarden. Foto: Tanja de Bode

Struintochten door Het Munnikenland

poederoijen • Staatsbosbeheer organiseert op Tweede Kerstdag, dinsdag 26 december, weer een struintocht door de wilde natuur rond Slot Loevestein.

Ook op vrijdag 29 en woensdag 3 januari staan struintochten door het Munnikenland op het programma. Ook in de winter is er veel te zien in dit gebied. Vele watervogels verblijven op de plassen en de grote grazers zijn extra goed zichtbaar tussen de kale bomen. De wandelingen zijn geschikt voor de hele familie. Honden mogen mee, maar alleen als ze aangelijnd zijn en goed luisteren. Het terrein is niet geschikt voor kinderwagens. Deelnemers doen er goed aan beschermende kleding aan te trekken, die vies mag worden, plus stevige schoenen, liefst laarzen.

De struintochten op Tweede Kerstdag en op woensdag 3 januari starten om 11:00 uur en duren twee uur. De start is vanaf de grote parkeerplaats rechts van Slot Loevestein, waar de gids van Staatsbosbeheer de deelnemers opwacht. Deelname kost 3 euro voor kinderen en 5 euro voor volwassenen. Graag contant (gepast) betalen bij de gids.

De struintocht op vrijdag 29 december begint om 13:00 uur en duurt ook twee uur. Deze struintocht start vanaf de poort van de vesting van Slot Loevestein, waar de gids de deelnemers opwacht. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer tien minuten lopen naar deze startlocatie. Deelname aan deze wandeling kost ook 3 euro voor kinderen en 5 euro voor volwassenen.

Aanmelden is niet nodig. Meer informatie is verkrijgbaar bij Jeffrey Korsmit: j.korsmit@staatsbosbeheer.nl

q www.staatsbosbeheer.nl