• Slotscène van 'Een Hemels Geschenk' met de volledige cast.
• Slotscène van 'Een Hemels Geschenk' met de volledige cast. Foto: Fotolux

Open Theater schittert in De Poorterij

zaltbommel • Goed nieuws voor iedereen die de voorstellingen van Het Open Theater dit weekend gemist heeft: volgende week zijn er nog drie uitvoeringen van Een Hemels Geschenk in theater De Poorterij.

Het Bommelse amateurgezelschap brengt het aloude kerstverhaal op de planken. In een eigentijds en muzikaal jasje. Net als in vorige voorstellingen van Het Open Theater zijn er weer glansrollen voor Arend Nijstad, Erik Geursen en Peter Vonk. Deze drie 'oude rotten' kunnen niet alleen ijzersterk acteren, maar ook mooi zingen. Een duet van Erik Geursen en Peter Vonk in de rollen van Janos en Abdullah (als vluchtelingen) maakt indruk. Op de melodie 'Flink Zijn' van Robert Long zingen zij samen de eigen geschreven tekst 'Vluchten, altijd vluchten". Ontroerend zijn de rollen van Muisje en Muisje (Stijn van Schuttershoef, zoon van speelster Wendy Assmann en Lina Roeland, dochter van regisseur Natasha van Maanen). Met glasheldere stemmen zingen zij een paar prachtige liedjes. Hilarisch zijn de scènes met Johanna de Ezel (Marianne Everaars) en Lambertus de Os (Luc van Dalen), die een ware romance beleven. Samen met de twee muisjes zingen zij 'Zij maakt het verschil' van de Poema's, met aangepaste tekst. En ze brengen ook een ware carnavalskraker, waar de zaal zaterdag enthousiast bij meezong.

Ook acht danseressen van balletschool Paulette Willemse dragen hun steentje bij met twee lieve dansen. De voorstelling is voorzien van perfect licht en geluid, een spannend decor, schitterende kleding en grime.

De volgende voorstellingen zijn op vrijdag 22 december en zaterdag 23 december om 20:15 uur. en op Tweede Kerstdag, dinsdag 26 december, om 14:30 uur. Reserveren kan via:

q www.de-poorterij.nl