• Wie anders dan Willem Looijen besliste de derby.
• Wie anders dan Willem Looijen besliste de derby. Foto: Marco Oomen

Nivo Sparta wint dankzij Looijen van Roda Boys

aalst • Nivo Sparta is er zaterdag in de derby tegen Roda Boys met de winst vandoor gegaan. Willem Looijen was in Aalst met twee goals de grote man.

Gelukkig voor het toegestroomde publiek bleek het gloednieuwe natuurgrasveld op sportpark De Maaskant afdoende bestand tegen de hevige regenval van de afgelopen week. Roda Boys en Nivo Sparta konden zodoende na de nodige rood-zwarte en rood-blauwe rookwolken dan ook gewoon aftrappen voor een eerste helft waarin beide teams tot scoren kwamen. De thuisploeg kwam op voorsprong toen oud-Nivo Spartaan Jordy de Wit een eigen solo doeltreffend afrondde. Nog voor rust kwam Nivo Sparta op gelijke hoogte. Willem Looijen kopte uit een hoekschop de 1-1 achter Roda Boys-doelman Patrick Coenen. Diezelfde Looijen kroonde zich in de laatste tien minuten tot matchwinner door wederom een corner binnen te koppen. Daarmee konden aan Nivo Sparta-zijde de flessen worden ontkurkt; de negende ongeslagen wedstrijd was definitief een feit. Trainer Theo de Boon toonde zich tevreden met de zege: "In de eerste helft kwamen we op het middenveld niet aan voetbal toe. Het veld was ook heel slecht en we kwamen niet in ons spel. Roda Boys was daarin wel de bovenliggende partij, zonder echte kansen te creëren. Eerder dit seizoen schoten we nog weleens in paniek als we op achterstand kwamen, maar nu bleven we rustig ons ding doen. We hebben de wedstrijd beetje bij beetje naar ons toe getrokken. We wisten dat we vandaag moesten winnen als we mee wilden blijven doen in de top-drie. Het is natuurlijk lekker om met winst de winterstop in te gaan. Daarna gaan we op jacht op Almkerk."

Roda Boys gaat met een flinke domper de winterstop in. Twee dodespelsituaties werden het vlaggenschip uit Aalst fataal, tot spijt van Roda Boys-trainer Frank Brands: "We hadden van tevoren al gewaarschuwd voor Looijen, maar toch zijn we vergeten het hem bij die twee corners moeilijk te maken. Dit zijn weer leermomenten voor mijn ploeg, maar wel hele dure. We hebben ons twee keer tegen dezelfde steen gestoten." Voor het eerst dit seizoen staat Nivo Sparta in 2F boven Roda Boys, maar dat is voor Brands niet van waarde: "Ik had natuurlijk liever gewonnen, maar dat zegt me allemaal niet zoveel. Je moet naar het grote geheel kijken en daarin moeten we reëel zijn; we hebben twee keer, eerst tegen Almkerk en nu tegen Nivo Sparta, onverdiend aan het kortste eind getrokken."