• Het traditionele kerstconcert met De Boemeltjes.
• Het traditionele kerstconcert met De Boemeltjes. Foto: Lya Cattel

Spullewaard start grote uitverkoop

zaltbommel • Kringloopwinkel De Spullewaard in Pand 9 in Zaltbommel heeft zaterdag het traditionele kerstconcert gehouden.

Dat was tevens weer het startsein voor de uitverkoop, die tot en met vrijdag 22 december duurt. Het kerstconcert van De Boemeltjes werd gehouden in de aula van Pand 9. Velen kwamen af op dit jaarlijks terugkerende, altijd gezellige, evenement.

Duizend euro

Tijdens de pauze kon de Kringloopwinkel maar liefst tien organisaties blij maken met een cheque van duizend euro. De Zeeverkenners, Hospice de Samaritaan, de Voedselbank, zorgboerderij de Beestenboel, Vluchtelingenwerk, Brenda Helpt, het G-team, Villa Pardoes, de Wielewaal en Tafeltje Dekje ontvingen ieder een cheque.

Kringloopwinkel De Spullewaard werkt met tientallen vrijwilligers en heeft een zeer gevarieerd, steeds wisselend assortiment. Inwoners van de Bommelerwaard en daarbuiten brengen grote hoeveelheden bruikbare spullen naar Pand 9. Elk artikel wordt door de vrijwilligers grondig gecontroleerd en indien nodig schoongemaakt en/of gerepareerd. Vervolgens gaan ze voor lage prijzen de winkel in. Daar kunnen bezoekers terecht voor onder andere meubels, boeken, kleding, serviesgoed, kerstspullen, huishoudelijke artikelen en nog veel meer.

Komende week is alles in de winkel met vijftig procent afgeprijsd. De uitverkoop duurt tot en met vrijdag 22 december. Vanaf 23 december is de winkel gesloten en gaan de vrijwilligers de winkel weer helemaal opnieuw inrichten. Dinsdag 9 januari gaat De Spullewaard weer open.