• Kees van Drunen (l) is lijsttrekker in Maasdriel, Nico van Wijk in Zaltbommel.
• Kees van Drunen (l) is lijsttrekker in Maasdriel, Nico van Wijk in Zaltbommel. Foto: Frank van Engelen

GroenLinks en PvdA mixen erop los

bommelerwaard • PvdA en GroenLinks doen met één lijst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Nico van Wijk is de lijsttrekker in Zaltbommel, Kees van Drunen in Maasdriel.

Tweede op de lijst in Zaltbommel is Frits van der Schans, die momenteel met zijn eigen lijst in de gemeenteraad zit, nadat hij zich afsplitste van D66. Op 3 en 4 staan politiek nieuwkomer Anneliese van Oort en Mustapha Bounjoua. De huidige fractievoorzitter van GroenLinks in Zaltbommel, Hellen Sluiter, doet een stap terug en staat op plaats 14.

Tweede op de lijst in Maasdriel is John Leijdekkers, momenteel fractievoorzitter van de PvdA. "Maasdriel heeft een nieuw evenwicht nodig", vindt Kees van Drunen, op dit moment fractievoorzitter van GroenLinks in Maasdriel. "We vragen de kiezers om PvdA/GroenLinks meer positie te geven in de gemeenteraad met een te dominante coalitie van CDA en SSM. Ook om meer 'hart voor de zorg' in plaats van alleen zorg voor de budgetten in de raad te krijgen. En om de omslag naar duurzame ontwikkeling van de gemeente te gaan maken."

Volgens lijsttrekker Nico van Wijk kan Zaltbommel 'een flinke dosis ambitie goed gebruiken': "De afgelopen jaren is er op de winkel gepast, zonder gedegen visie van het college. Wij vinden het belangrijk dat wat wij in Zaltbommel doen ook toekomstbestendig is."