• De kinderen kunnen actief meedoen.
• De kinderen kunnen actief meedoen. Foto: aangeleverd

Kinderkerst in de Sint Martinuskerk

zaltbommel • Op kerstavond, zondag 24 december, is er weer Kinderkerst in Zaltbommel. Het is een kerstviering 'pur sang': het geboorteverhaal wordt verteld, de kinderen mogen meespelen, er is veel samenzang.

De bijeenkomst vindt plaats in de Sint Martinuskerk aan de Oliestraat in Zaltbommel en begint om 18.30 uur, maar kinderen die actief mee willen doen kunnen het beste een kwartiertje eerder komen om zich te verkleden en desgewenst geschminkt te worden. Ze kunnen dan de rol van herder, koning, engel of een dier in de stal spelen. Er zijn dit jaar nieuwe verkleedkleren bij gekomen dankzij de inzet van vrijwilligers achter de naaimachine. Wie zelf toepasselijke kleding of attributen heeft, mag die meebrengen.

De kinderkerstviering is een initiatief van de gefedereerde PKN-gemeenten Sint Maarten en Het Anker en de Sint Martinusparochie. Vorig jaar werd het feest voor het eerst op kerstavond gehouden en ook de locatie was nieuw. Dat zorgde voor meer animo, dus is nu opnieuw voor die opzet gekozen.

Behalve gezinnen met kinderen is ook ieder ander van harte welkom, speciaal ook ouderen. Mensen die niet op eigen gelegenheid naar de kerk kunnen komen, kunnen voor vervoer bellen naar Corrie Satter, 0418-540770 (graag overdag bellen).

De toegang is gratis, wel wordt er een collecte gehouden voor Stichting Semmy, die geld inzamelt voor onderzoek naar de behandeling van hersenstamkanker. De ziekte kreeg grote bekendheid door Tijn, het jongetje van zes dat vorig jaar met zijn nagellakactie meer dan 2.5 miljoen ophaalde voor Serious Request. Tijn is inmiddels overleden, net als Semmy.

Meer informatie over Kinderkerst 2017 is te vinden op Facebook (Kinderkerst Zaltbommel).