Twee medailles voor Hamarithi

aalst • Dana Jooren en Danielle de Keizer zijn er zaterdag in geslaagd namens turnvereniging SV Hamarithi een medaille binnen te slepen.
Voor turnvereniging S.V. Hamarithi stond er met de zogeheten 'voorwedstrijd' in Culemborg voor een aantal turnsters een leerzame wedstrijd op de agenda. Deze wedstrijd is voor de deelneemsters tevens het moment om zich te plaatsen voor de toestelfinales, dus er stonden belangen op het spel. Esther Raams en Aylin Compen kwamen in de eerste wedstrijd in actie op het niveau jeugd 1 D1. Raams turnde een nette oefening op brug die beloond werd met een score van 13,733. Ook Compen draaide een nette wedstrijd waarin zij voor het eerst zonder hulp de salto van brug liet zien. In de tweede wedstrijd van de dag kwamen Lieke Hermes, Fleur Danklof, Nadine Vervoorn, Rosalie 't Lam, Vera Westervoort, Nienke Veninga en Tessa van Dalen uit. In de derde wedstrijd kwamen Esra Kostense, Kim van Wijk en Sam Glaubitz in actie in het niveau senior divisie 4. Met een groot deelnemersveld maakte Kim van Wijk veel kans op een podiumplek. Zij moest echter een val incasseren op brug en eindigde daarmee alsnog op een zesde plek.
In de derde wedstrijd werd een zilveren medaille behaald door Dana Jooren in het niveau jeugd 1 D1. Zij turnde een hele strakke wedstrijd en zat met een puntentotaal van 47,350 maar 0,100 af van een gouden medaille. Ook Danielle de Keizer turnde in het niveau instap D1 boven verwachting. Met een puntentotaal van 50,725 werd zij beloond met een bronzen medaille. In de laatste wedstrijd van de dag kwamen Esmeralda van Lopik en Valerie Brandsma in actie.


Proeflessen schaatsen op noren

den bosch • Schaatstrainingsclub Willy van den Berk uit Haarsteeg biedt techniektraining aan voor volwassenen op ieder niveau. Op 19 december en 2 januari vinden er introducé-avonden/proeflessen plaats in het Sportiom in Den Bosch. De ijstraining is van 20:30 tot 21:30 uur. Om 20:10 uur start de warming up. Vooraf aanmelden is niet nodig en de avonden zijn gratis. Meer informatie: info@willyvdberk.nl of

q www.willyvdberk.nl