Pijnlijk verlies voor Phoenixvrouwen

zaltbommel • De volleybalsters van Phoenix uit Zaltbommel hebben zaterdag een pijnlijke thuisnederlaag geleden tegen Ledub uit Budel. De wedstrijd leek Phoenix kans te bieden om aansluiting te vinden met de middenmoot, maar zover kwam het niet. In de eerste twee sets speelden de Zaltbommelse vrouwen een kansloze wedstrijd, met name omdat de servicepass niet bij de spelverdeler gebracht werd. De tegenstander bouwde daardoor steeds een grote voorsprong op. Dat resulteerde na 11-25 en 19-25 in een 2-0 achterstand. Aan het einde van de tweede set leek al een kentering in de krachtsverhouding zichtbaar. De pass begon wat beter te lopen, zodat Phoenix aanvallend het initiatief pakte. Nadat de derde set met 25-21 werd gewonnen en in de vierde een 18-10 voorsprong op het scorebord stond, hing een sensatie alsnog in de lucht. Met een sterke service knokte Ledub zich toch nog naast Phoenix. Twee setpoints werden niet verzilverd, zodat Ledub na 27-29 toch nog de 3-1 winst pakte.