Afbeelding
Foto: 123rf.com

Oliebollen voor Bulgarije

bruchem • In Bruchem worden zaterdag 30 december weer oliebollen verkocht voor het project in Bulgarije van de kerkelijke gemeente in Bruchem, Kerkwijk, Delwijnen en Nederhemert. De oliebollen zijn vanaf 10:00 uur verkrijgbaar bij de vuurwerkverkoop aan de Dorpsstraat 20 en op het plein bij Kerkelijk Centrum Eben Haëzer. Het project wordt gesteund door Vuurwerk Bruchem, bij een bestelling krijgt men een gratis zak oliebollen. Ook deze zomer vertrekt een groep jongeren uit de kerk naar Bulgarije om daar vrijwilligerswerk te gaan doen in een weeshuis. Tijdens de werkvakantie knappen ze het gebouw op en organiseren ze allerlei activiteiten voor de weeskinderen. Door aandacht te geven willen de jongeren aan de kinderen duidelijk maken dat er om ze gegeven wordt. Het ingezamelde geld wordt ook gebruikt voor de bekostiging van het ondersteunend personeel en opleidingen. Zo wordt er onder andere een psycholoog mee betaald en worden er extra lessen in Engels, taalvaardigheid en wiskunde mee gefinancierd. Al het opgehaalde geld wordt direct aan de weeskinderen besteed. De deelnemers van de werkvakantie moeten de reis en het verblijf zelf betalen. Reserveren van oliebollen kan via:

q www.bulgarije.samendelen.net


Slot Loevestein zoekt vrijwilligers

poederoijen • Na je pensioen achter de geraniums zitten? John Lin (71) en Rein ten Have (72) peinzen er niet over. Zij zijn vrijwilliger op misschien wel de allermooiste locatie van Nederland: Slot Loevestein. En ze zoeken collega's. John vertelt: "Als gastheer ontvangen we de bezoekers bij de entree van het kasteel. We geven praktische informatie over wat er die dag te doen is, verteltijden van de gidsen, de weg wijzen en vragen beantwoorden. Ook helpen we mee met de museummonitor, waarmee de ervaringen van bezoekers in kaart worden gebracht. Ik doe dit met veel plezier op een aantal dagen per maand, waarbij ik zelf kan kiezen welke dagen mij het beste uitkomen." Rein: "De contacten met de bezoekers zijn leuk en soms zeer verrassend. Ik geniet van de reacties van de vele kinderen die het slot bezoeken. De samenwerking met de collega-vrijwilligers is zeer prettig. En natuurlijk is Loevestein een prachtige plek om te verblijven." Vrijwillig gastheren en -vrouwen moeten uiteraard gastvrij en representatief zijn. Eigen vervoer is handig gezien de ligging van het slot. Het slot zoekt ook vrijwilligers voor het beheer en onderhoud, de winkel/kaartverkoop en de moestuin.

q www.slotloevestein.nl


Prijzen Studiekring Haaften

haaften/tuil • "De prijzen van de Studiekring Haaften op de kerstfair in Tuil zijn vrijdag met een felicitatie gegaan naar familie Van Strijdhoven (boodschappenpakket), Corry Koemans en Hilde Szabó (jaarlidmaatschap van de Studiekring).


Adventsactie

regio • De Franciscus-parochie Bommelerwaard houdt een adventsactie voor Rwanda. De organisatie CECYDAR vangt al sinds 1992 straatkinderen op in de hoofdstad Kigali. Donaties kunnen in de bus achterin de kerken gedaan worden of overgemaakt worden op IBAN NL89 INGB 06531 00000 t.n.v. Adventsactie, Den Haag.