SP doet in Zaltbommel mee aan verkiezingen

zaltbommel • Voor het eerst in haar geschiedenis doet de SP-afdeling Bommelerwaard mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Zaltbommel. Beoogd lijsttrekker is Martijn Stoutjesdijk.

De afdeling is sinds 2012 actief in de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel. De afgelopen jaren heeft de afdeling zich onder meer ingezet voor ondersteuning van mensen, die te maken kregen met de invoering van de Wmo, voor goed openbaar vervoer in de regio en was ze één van de initiatiefnemers van Stichting Plattelandswaarden, die zich kritisch uitsprak tegen grootschalige glastuinbouw.

Martijn Stoutjesdijk

De kandidatenlijst wordt in januari gepresenteerd. Martijn Stoutjesdijk is de beoogd lijsttrekker. In het dagelijks leven doet hij promotie-onderzoek naar slavernij in joodse en christelijke parabels. Binnen zijn bedrijf Blue-thinking geeft hij lezingen en cursussen op het gebied van filosofie en godsdienst, en is hij in te huren als dagvoorzitter. Ook zet hij zich in voor startende ondernemers.

Volgens voorzitter Tineke van Dijk van de afdeling is 'het hoog tijd dat de SP met de lokale verkiezingen mee gaat doen'.

"Ik weet uit eigen ervaring dat er in beide gemeente veel sprake is van stille armoede. Daarom is het tijd voor een écht links geluid in de gemeenteraad. Ook als het gaat om onderwerpen als wonen en zorg is er nog genoeg te verbeteren. We willen daar keihard voor gaan strijden."

Niet in Maasdriel

De SP kiest ervoor om alleen in Zaltbommel mee te doen en niet in Maasdriel. "Dat is een strategische keuze, er komt veel op ons af als nieuwe partij. Als we twee fracties zouden vormen, zouden we onszelf verzwakken", legt Van Dijk uit. "We verwachten dat het niet al te lang duurt tot er één gemeente Bommelerwaard komt, dus dan glijden we er vanzelf ook in Maasdriel in."

Het programma voor de verkiezingen heeft als titel 'Tijd voor de SP' en is te lezen op de website van de afdeling. De verkiezingen zijn op 21 maart.


q zaltbommel.sp.nl