• De markten bieden volop kerstsfeer.
• De markten bieden volop kerstsfeer. Foto: nl.123rf.com

Kerstmarkten in Ophemert en Aalst

regio • Nu Sinterklaas en zijn Pieten weer terug zijn naar Spanje, maakt de regio zich op voor Kerstmis. De eerste kerstmarkten zijn vrijdag 8 december

In Ophemert wordt de kerstmarkt vrijdag gehouden in de Sint Maartenskerk en in en om de Torenhof, van 16:00 tot 21:00 uur. De opbrengst is bestemd voor het onderhoudsfonds van de kerk. Er zijn nieuwe en gebruikte kerstspullen te koop, zelfgemaakte kerstkaarten, leuke geknutselde kerstartikelen en diverse kerststukken. Bakker Bas bakt verse oliebollen en kinderen kunnen luisteren naar verhalen rondom het kerstfeest.

Aalst

In Aalst vindt de kerstmarkt plaats in hervormd centrum 't Kruispunt, op vrijdag 8 december van 14:00 tot 18:00 uur. Te koop zijn onder andere kerststukken, tweedehands kerstartikelen en boeken, noten, kaas, oliebollen en de huisgemaakte overheerlijke erwtensoep. Gluten en/of melkvrije oliebollen worden op bestelling gebakken. (luciasprong@hotmail.com).

De Leyenstein

In de Leyenstein in Kerkdriel vindt zaterdag 9 december van 11:00 tot 16:00 uur een overdekte kerstmarkt plaats. Meer dan dertig kramen brengen de bezoeker meteen in een gezellige kerstsfeer. Nieuw dit jaar is de 'levende kerstboom' waarmee iedereen op de foto kan. En na het succes van vorig jaar is ook Hr. v. Heel aanwezig met zijn dierenhoek. ER zijn weer mooie prijzen, beschikbaar gesteld door de plaatselijke middenstand, te winnen bij diverse stands. Kijk voor meer informatie op de facebook-pagina van Kulturhus De Leyenstein.