Afbeelding
Foto: GinoPress BV

Politie vraagt om geduld bij ongeval

bruchem • Op de rijksweg A2 bij Bruchem is zaterdagochtend een vrouw aangereden toen ze de weg wilde oversteken.

Een oplettende vrachtwagenchauffeur gebruikte zijn voertuig om, in afwachting van de hulpdiensten, het slachtoffers en omstanders die eerste hulp verleenden te beschermen. "Een personenauto die achter de vrachtwagen stil kwam te staan, had blijkbaar geen geduld", meldt de politie op facebook. "De persoon in kwestie vond het nodig om de claxon geruime tijd in te drukken om vervolgens de vrachtwagen over de vluchtstrook in te halen. De vrachtwagenchauffeur zag dit en blokkeerde de doorgang. Als de chauffeur dit niet had gedaan was de bestuurder van de personenauto vermoedelijk over het slachtoffer heen gereden."

"Zelfs toen wij met ons werk bezig waren vonden sommige bestuurders het nodig om hun ongenoegen te uiten door hun claxon te gebruiken. Wij begrijpen heel goed dat het niet leuk is om in de file te staan maar probeer toch even het geduld op te brengen. #Wiedeschoenpasttrekkehemaan."

Waarom de vrouw de snelweg over wilde steken is niet bekend. Ze is ernstig gewond geraakt door de aanrijding, maar is buiten levensgevaar.

Er zijn veel mensen getuigen geweest van het ongeval. Zij kunnen zich melden, indien nodig, bij slachtofferhulp Nederland op telefoonnummer 0900-0101.