Opening open dag Ambachtshof
Opening open dag Ambachtshof Foto: Lya Cattel

Adrie Bragt lijsttrekker CU

zaltbommel • Wethouder Adrie Bragt is opnieuw de lijsttrekker van de ChristenUnie voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

Op 2 en 3 staan de huidige gemeenteraadsleden Kees Kesting uit Zaltbommel en Gilco Grandia uit Aalst.

Het huidige gemeenteraadslid Leon van den Dool uit Nederhemert doet een stapje terug; hij staat op plaats 7 van de kandidatenlijst. "Dat komt omdat ik volgende zomer mijn studie voor gemeentepredikant hoop af te ronden", legt hij desgevraagd uit. "Ik wil me daarna beroepbaar stellen voor predikant of de zending in. In beide gevallen betekent dat waarschijnlijk dat ik de gemeente Zaltbommel moet verlaten. De kiezer heeft recht op duidelijkheid en moet er vanuit gaan dat verkiesbare kandidaten de periode vol maken, daarom heb ik ervoor gekozen om niet op een verkiesbare plaats te staan." Van den Dool noemt het een 'lastige keuze'. "Ik vind het werk van een gemeenteraadslid erg waardevol en belangrijk en ik zal de goede banden met de fractie en de collega gemeenteraadsleden missen. Want hoewel ik zeker betrokken blijf, zal het contact natuurlijk wel minder worden."

Op de lijst staan verder drie nieuwe gezichten. Op plaats 4 Bart van Selm, op plaats 5 de eerste vrouw van de lijst, Mathilde de Hart uit Zaltbommel en op 6 Wout Jan Schouten uit Gameren.