donderdag 30 november

StiBeZa middag
14:00, Zaltbommel, Gasthuiskapel. Gezellige middag met koffie, hapjes, drankjes en bingo. Deelname kost 5 euro. Aanmelden kan tot 7 november: 0418-513579.

Sinterklaas voor ouderen
14:00-17:00, Zaltbommel, Gasthuiskapel. Activiteiten- en spelmiddag voor ouderen Georganiseerd door StiBeZa. Incl. hapje en drankje. Informatie bij de secretaris G. Hoonakker: g.hoonakker1@kpnplanet.nl

Sinterklaasmiddag
14:00, Hedel, Gelre's End. Sinterklaasmiddag voor senioren met bezoek van Sint en Piet, de Pubkwis en voor alle bezoekers een cadeautje.

SWOBKD-middag
14:30, Bruchem, gebouw Eben Haëzer. Maandelijkse bijeenkomst Stichting Welzijn Ouderen Bruchem, Kerkwijk en Delwijnen. Wendy Vermeulen uit Kaatsheuvel vertelt over haar werk in het Fr. de Wind hospice in Waalwijk. Entree: een vrijwillige bijdrage. Meer informatie bij J. van Harten: 0418-642568.

Workshop Tuinlantaarn
19:00, Kerkdriel, De Leyenstein. Met Annie van Willigen aan de slag om een tuinlantaarn maken. Annie zorgt voor alle spullen en geeft je aanwijzingen voor het in elkaar zetten. Van te voren graag even inschrijven zodat Annie voldoende spullen heeft. Reserveren via leyenstein.programmaraad@brabantzorg.eu of via 0418-638638

Studieavond met ds. Lohuis
20:00, Bruchem, gebouw Eben Haëzer. Thema: 'Bekering van een hoogmoedige houding ten opzichte van Israël en de God van Israël'. Ds. Oscar Lohuis was in het verleden verbonden aan de baptistengemeente in Meppel en Emmeloord. Vanaf 2007 is hij vrijgesteld om zich helemaal te geven aan de woordverkondiging als rondreizend prediker, evangelist en bijbelleraar. Toegang gratis.

Ledenvergadering ijsclub
20:00, Kerkwijk, dorpshuis. Jaarlijkse ledenvergadering ijsclub Nooitgedacht Bruchem.

Geestelijke Groeiavond
20:00, Zaltbommel, De Ontmoeting. Verder met het behandelen van het boek Handelingen. Spreker Gerrit van Valen. Veel samen zingen, gelegenheid tot het stellen van vragen. Gratis koffie, thee en fris. Iedereen van harte welkom.
www.geestelijkegroeibommelerwaard.nl

vrijdag 1 december

TaalPlus Ammerzoden
9:00-11:30, Ammerzoden, bibliotheek. Voor vrouwen en mannen die beter Nederlands willen leren om sterker en zelfstandiger in het leven te staan en die actief mee willen doen in de maatschappij. Men kan aan de slag met spreken, gesprekken voeren, luisteren, lezen, schrijven, sociale vaardigheden en rekenen. Deelname kost 10 euro per maand. Aanmelden kan via: kompasjokeverkuijlen@upcmail.nl of 06-44614237.

De Ontmoeting
10:00-16:00, Ammerzoden, Het Zonnelied. Samen met vrijwilligers een spel spelen, een kaartje leggen, koffie drinken en andere mensen ontmoeten. Deelname kost 2,50 of 5 euro als bijdrage voor koffie/thee. Elke vrijdag en maandag.

Winterfair Kerkwijk
17:00-21:00, Kerkwijk, gebouw Pro Rege. Winterfair naast NH-kerk. Met o.a. buiten- en kamerplanten, kransen en kerstdecoraties, sfeerlichten, koffie, thee en gebak, friet met schnitzel of snack, boordje hamburger, nasi met saté en het Dorpenspel.

zaterdag 2 december

WinterAtelier
Met het WinterAtelier willen we alle mensen die interesse hebben in kunstworkshops een mogelijkheid bieden om op zaterdagen van 9 tot 11 uur tijdens lesblokken van 2 uur te werken aan workshop gerelateerde onderwerpen, zoals Boetseren met Was, Schilderen met Acryl- en Olieverf, Portrettekenen, Werken met Pastelkrijt en Basis Tekenvaardigheden. Meer informatie via www.kunstworkshopsbommelerwaard.nl

Spullen Rommelmarkt
9:00-12:00, Well, Slijkwellsestraat 8. Inzamelen spullen voor jaarlijkse rommelmarkt hervormde gemeente Well-Ammerzoden. Geen computers, tv's, stoffen banken en matrassen. Tevens verkoophoek met oude, brocante en antieke spullen. Aan de Slijkwellsedijk 28 is de verkoop van mooie, nette, tweedehands kleding.

Rommelmarktactie
9:00-12:00, Bruchem, Middelstraat 2. Maandelijkse verkoop- en inzamelingsactie van de hervormde gemeente. Alles voor het interieur, kleding, boeken, glaswerk, fietsen, elektrische apparatuur e.d. Geen grote wandmeubels en elektronische orgels. Ophaalservice: 06-41705445 (Jan) of 06-15695428 (Gerard).
www.rommelmarkt-bruchem.nl

Sinterklaasvoorstelling
14:30, Zaltbommel, De Poorterij. 'Kom naar het Marseplein'. Kindervoorstelling van 'Ridder en de Prins'. Entree: 10 euro.
www.de-poorterij.nl

Concert Cugnon Consort
16:00, Zaltbommel, Gasthuiskapel. Concert door studenten en docenten van de HKU in de serie Jong Talent van De Engelenbak. Gratis toegang.

Muziekvesper Advent
16:30-17:00, Zaltbommel, Sint-Maartenskerk. M.m.v. cantor Arie Hoek en organist Hugo Bakker. Opening, gebeden, korte lezing, zingen van hymnes en psalmen, ruimte voor stilte. Psalmen staan centraal in de liturgie.

Holland Quiz
20:00, Bruchem, 't CAF. Gezellige quizavond met thema 'Ik hou van Holland'. Teams van max. 6 personen. Deelname kost 7,50 per team.

zondag 3 december

Meditatieve viering
11:00, Zaltbommel, Sint Martinuskerk. Luisteren naar muziek en mooie teksten, een lied zingen, de stilte zoeken. Samen bezinning en inspiratie beleven, ook voor het leven van alle dag. De viering is v oor alle gezindten. Koffie of thee na afloop.

Sinterklaas met Flesjbek
14:30, Kerkdriel, De Leyenstein. Entree: 7,50 euro incl. muziek en cadeau's inclusief koffie of thee, gevulde speculaas, een glaasje fris of een borreltje en lekkere hapjes. Maximaal 150 plaatsen beschikbaar. Kaartjes zijn te reserveren via leyenstein.programmaraad@brabantzorg.eu of via 06-13517036 en 0418-638638.

Boek over Walt Disney
15:00, Zaltbommel, De Poorterij. Presentatie van het boek 'Walt Disney, de man, de muis, de magie' van Rein van Willigen uit Zaltbommel. Hij mag zich dé Disney-kenner en -verzamelaar van Nederland noemen. Een duidelijk én objectief beeld van de man die aan de basis stond van het meest belangrijke entertainment-bedrijf ter wereld, The Walt Disney Company. Toegang gratis.
www.de-poorterij.nl

Spaanse klanken
15:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Serie Wereldse Klanken. De uit Barcelona afkomstige zangeres Mónica Coronado met gipsyflamenco-gitarist Manito. Spaanstalige liederen uit Spanje en zuid-Amerika. Entree: 15 euro incl. glas wijn of sap in de pauze. Reserveren niet nodig.
www.stroomhuisneerijnen.nl

maandag 4 december

Sint in de Vaste Burcht
14:30, Rossum, De Vaste Burcht. Sinterklaas, Pietermannen en een grapjesbingo. Gratis toegang voor bewoners, voor inwoners uit het dorp: 3,50 euro.

Extra koopavond
18:00-21:00, Zaltbommel, binnenstad. Extra koopavond voor de laatste Sinterklaas-inkopen.

dinsdag 5 december

Koffie- en thee-uurtje
10:00-12:30, Zaltbommel, Sint Martinuskerk. Koffie en thee zijn gratis, iedereen is welkom.

Sinterklaas Kienen
14:00-15:30, Ammerzoden, Het Zonnelied. Deelname kost 2,50 euro. Iedereen is welkom.

Sinterklaas Kienen
14:30-16:00, Ammerzoden, De Lindeboom. Deelname kost 2,50 euro. Iedereen is welkom.

Cinemaarten
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. 'Maudie' van Aisling Walsh. Op feiten gebaseerde verhaal van Maud Lewis, Canada's bekendste volkskunstenares en haar echtgenoot Everett. Deze ongewone buitenbeentjes lijken niet bepaald voor elkaar gemaakt, maar toch vormen ze na verloop van tijd een uniek liefhebbend stel. Verfrissende film, doordat al snel duidelijk wordt dat het geen zwaar op de hand liggende kunstbiopic is, noch een excessief sentimentele formule film, die de fysieke tekortkomingen van haar heldin uitbuit. Ontroerend portret, niet alleen van een bijzonder kunstenares, maar vooral van een wonderlijk huwelijk.

woensdag 6 december

Samen breien
13:30-15:30, Zaltbommel, Elliz in Company. Elke woensdagmiddag samen breien voor het Super Warme Dekenproject: lapjes van 30x30 die een mooie kleurige deken worden. Tijdens een evenement in december worden deze geveild/verkocht ten bate van goede doelen. Materiaal en pennen zijn aanwezig.

Scrabble Café
14:00-15:30, Ammerzoden, bibliotheek. Gezellig samen een potje scrabbelen. De koffie staat klaar. Deelname is gratis, aanmelden niet nodig.

donderdag 7 december

Bijeenkomst mantelzorgers
10:00-12:00, Zaltbommel, Huiskamer De Schans. Thema: 'Mantelzorgen tijdens de feestdagen'. Ervaringen uitwisselen en vragen stellen. Deelname is gratis, aanmelden is gewenst en kan tot 6 december bij ouderenadviseur Jacomien de Bruin van Stichting Welzijn Bommelerwaard: 0418-634231 of jdebruin@welzijnbommelerwaard.nl

Don KosakenChor
20:15, Zaltbommel, Sint-Maartenskerk. Het Don KosakenChor Russland o.l.v. de Nederlander Marcel Verhoeff. 24 professionele zangers en het 6-koppige Soloists Ensemble met authentieke Russische volksintstumenten. Gezangen van de Russisch-orthodoxe kerk en hun Slavische volksliederen. 'A Musical Journey to Russia'. Kaartverkoop via:
www.de-poorterij.nl

vrijdag 8 december

TaalPlus Ammerzoden
9:00-11:30, Ammerzoden, bibliotheek. Voor vrouwen en mannen die beter Nederlands willen leren om sterker en zelfstandiger in het leven te staan en die actief mee willen doen in de maatschappij. Men kan aan de slag met spreken, gesprekken voeren, luisteren, lezen, schrijven, sociale vaardigheden en rekenen. Deelname kost 10 euro per maand. Aanmelden kan via: kompasjokeverkuijlen@upcmail.nl of 06-44614237.

Schrijfcafé
10:00-12:00, Zaltbommel, bibliotheek. Met Hetty Clarisse van Praktijk de Klaarheid. Korte concrete opdrachten en technieken, speelse opzet. Deelname kost 10 euro voor leden van de bibliotheek, 12 euro voor niet-leden. Aanmelden is zeer gewenst.
www.bibliotheekrivierenland.nl

Betoverende barok
20:00, Ammerzoden, Kasteel Ammersoyen. 'Music on Chairs' met het barokconcert 'Il Barocco Incantevole'. Werken van o.a. Scarlatti, Vivaldi, Tartini en Händel, uitgevoerd door barokensemble Fantasticus en sopraan Henriette Feith. Entree: 21,50 euro (incl. consumptie). Jongeren speciaal tarief. Reserveren sterk aangeraden: info@musiconchairs.nl of 06-5262 8597 (NB: ter plaatse alleen contant betalen).
www.musiconchairs.nl

zaterdag 9 december

WinterAtelier
Met het WinterAtelier willen we alle mensen die interesse hebben in kunstworkshops een mogelijkheid bieden om op zaterdagen van 9 tot 11 uur tijdens lesblokken van 2 uur te werken aan workshop gerelateerde onderwerpen, zoals Boetseren met Was, Schilderen met Acryl- en Olieverf, Portrettekenen, Werken met Pastelkrijt en Basis Tekenvaardigheden. Meer informatie via www.kunstworkshopsbommelerwaard.nl

Schuurmarkt Shamajo
9:00-16:00, Gameren, Ouwelsestraat 35. In het teken van Kerstmis, gezellig aangekleed met kerstverlichting, glühwein, lekkere hapjes en de zingende kerstman. Tweedehands kleding, meubels, speelgoed, accessoires en nog veel meer. Georganiseerd door Irma Ubbink. De opbrengst is voor Wensstichting Shamajo.

Inloopmiddag Digitale Vragen
13:30-15:00, Ammerzoden, bibliotheek. Voor alle digitale vragen over informatie zoeken in internet, lenen van E-books, digitale afspraken maken met de gemeente, downloaden van apps op je tablet, gebruik maken van NS reisplanner, versturen van e-mail, aanvragen DigiD en nog veel meer. Deelname is gratis.

Muziekvesper Advent
16:30-17:00, Zaltbommel, Sint-Maartenskerk. M.m.v. cantor Arie Hoek en organist Hugo Bakker. Opening, gebeden, korte lezing, zingen van hymnes en psalmen, ruimte voor stilte. Psalmen staan centraal in de liturgie.

zondag 10 december

Koetruckfestival
12:00-18:00, Hedel, Van Zeelst (boerengolf). Diversiteit aan foodtrucks met lekkernijen, Sundaymarket met lokale producten. Live-optredens van singer-songwriter, dweilorkesten en vintage achtergrondmuziek. Kerstworkshop, poppentheater, schmink, KaasLAB en marshmallows roosteren. Lancering van 'Mijn Kaaskoe'. Zowel binnen als buiten van alles te doen. Bij slecht weer is alles overdekt. Wie zich van tevoren aanmeldt op de website, ontvangt een gratis stukje 'Mijn Kaaskoe'.
www.koetruckfestival.nl

Kijk voor meer activiteiten op www.hetkontakt.nl