CU wil aanpak kindermishandeling

zaltbommel • De fractie van de ChristenUnie maakt zich zorgen over de aanpak van kindermishandeling in de gemeente Zaltbommel.

Om aandacht te vragen voor het probleem heeft de partij schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Volgens gemeenteraadslid Leon van de Dool is aandacht voor kindermishandeling ook in de gemeente Zaltbommel hard nodig. "Zeker gezien de toename van het aantal meldingen van kindermishandeling", zegt hij. "Het valt ons op dat er aan de voorkant weinig afspraken en doelstellingen worden gemaakt over preventie, bewustwording en signalering."

Aanleiding voor het stellen van de vragen is het rapport 'De gemeentelijke inzet voor preventie van kindermishandeling' van De Kinderombudsman. Het rapport beveelt onder andere voorlichting aan aan jonge ouders over opvoeden en aan kinderen over geweld binnen en buiten het gezin. De ChristenUnie wil van het college weten in hoeverre Zaltbommel daar al actie op onderneemt. "De urgentie is onverminderd hoog", aldus Van den Dool. "Elke kindermishandeling is er een teveel."