Phoenix verliest

zaltbommel • De volleybalsters van Phoenix hebben zaterdag een kansloze nederlaag geleden tegen de nummer 2 op de ranglijst Bedovo, 0-4. Met Els van der Weerd en Stefanie Hokken weer terug in de ploeg hadden de Zaltbommelsen toch moeite om het de tegenstander moeilijk te maken. Dat lukte eigenlijk alleen in de tweede set. Maar Bedovo was niet van plan om cadeautjes te geven en knokte zich toch nog naar setwinst. Het verzet leek gebroken en Bedovo nam de maximale vijf punten mee naar Beek en Donk. De eerstvolgende thuiswedstrijd speelt Phoenix op 9 december in sporthal De Ring om 16:00 uur.

Voorwedstrijd turnen

culemborg • Veel regionale turnsters deden zaterdag mee aan de eerste voorwedstrijden in Culemborg. Van GTV Argos haalden drie van de zeven deelneemsters een medaille. Maythe de Jong is nieuw bij Argos. Ze kwam in actie bij de junioren in divisie 6. Ze werd vierde en dat was goed voor een podiumplek. Alicia van Honk kreeg de zilveren medaille omgehangen en Lidian van der Ende de bronzen. Zij komen uit bij de senioren in divisie 6. Lidian haalde op balk de hoogste score van haar categorie.
Ook Jikke van de Wiel van GTV Ammerzoden mocht het podium op. Zij werd knap derde in de categorie pupil 2 N3. De Ammerooise deelneemsters verschenen op de wedstrijd in hun prachtige nieuwe wedstrijdpakken.
Sanne Bron van Trios (Rossum) steeg bij de pre-instappers ver boven de andere turnsters uit en werd met drie punten verschil eerste. Seneida Leemans werd vijfde en dat was goed voor een bronzen medaille.
Mary-Lynn van Boggelen van Hamarithi werd vierde (pupil 2 N4) en mocht ook een medaille in ontvangst nemen. Marieke van den Broek (junior divisie 5) mocht met ruim twee punten verschil op nummer 2 het goud in ontvangst nemen. Ze heeft zich ruimschoots geplaatst voor de regiofinale. De andere turnsters krijgen nog een herkansing.

Hugo Heijnen 22e

zaltbommel/hoorn • Waar Jesse Vriend in de voorgaande KPN Marathon Cup-wedstrijden de kleuren van Team Stehmann met hand en tand verdedigde, was het zaterdag Hugo Heijnen die de hoogste klassering behaalde. Hij verscheen aan de start in Hoorn bij de beloftenrijders, samen met ploeggenoten Vriend, Robbert Mekelenkamp, Arjen van der Kieft en Roel van der Stelt. In de beginfase ontspon zich een degelijk ploegenspel, maar zonder resultaat. Van der Kieft moest bij ronde 81 de strijd staken. Vriend kwam in de laatste ronde klem te zitten achter een valpartij. Hem viel een 32e plaats ten deel.
Heijnen sprintte in het peloton naar een 22e plaats, vlak voor Van der Stelt die wederom indruk maakte met een 25e stek. Mekelenkamp eindigde als 63e.