• Bij het eerste ongeval verleende de vrachtwagenchauffeur geen voorrang.
• Bij het eerste ongeval verleende de vrachtwagenchauffeur geen voorrang. Foto: GinoPress

Twee ongevallen op N831 bij Velddriel

velddriel • Op de provincialeweg N831 bij Velddriel zijn maandagochtend twee flinke aanrijdingen gebeurd. In één geval bleek de veroorzaker drugs te hebben gebruikt.

Eerst vond een aanrijding plaats op de kruising van de N831 met de Koestraat. Daarbij waren twee personenauto's en een vrachtwagen betrokken.

De chauffeur van de vrachtwagen verleende volgens de politie geen voorrang, waardoor de bestuurster van één van de auto's er met tachtig kilometer per uur tegenaan botste. Zij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Een half uurtje later ging het zo'n honderd meter verderop weer mis. Een automobilist die op de verkeerde weghelft reed, schampte eerst een auto die er met een kapotte achterband vanaf kwam. Vervolgens botste de spookrijder frontaal op een tegenligger. Daarbij raakte de passagier van die tegenligger gewond. Ook de spookrijder is gewond geraakt. Omdat de politie vermoedde dat hij drugs had gebruikt, werd bij hem een speekseltest afgenomen. Daaruit bleek dat het vermoeden klopte. In het ziekenhuis is door een arts bloed afgenomen. Het rijbewijs van de man is meteen ingevorderd.

Ongeveer tegelijk met het eerste ongeluk was er ook een melding van een auto in de sloot langs de N322 tussen Rossum en de sluis bij Fort Sint Andries. Hulpdiensten rukten uit, maar er werd niets aangetroffen.

Politie Bommelerwaard hield maandag een volgactie; belangstellenden konden via Facebook meekijken met het werk van de agenten. Zij hadden genoeg te zien, want behalve de twee aanrijdingen moesten de agenten ook nog met spoed naar een gewonde matroos in Heerewaarden en kwamen ze in actie op de A2.